Toskanski Ragu
Ovo je klasičan toskanski ragu: ukusan umak koji se može koristiti na razne načine. Dodajte ga u lazanje, ili bilo koju vrstu testenine, i dobićete izvrstan obrok.
Potrebno je:
• 2 kašičice Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
• 2/3 šolje Mutti pasate
• 1 srednja glavica crnog luka, iseckanog
• 2 šargarepe, iseckane
• 2 stabljike celera, iseckanog
• 3 grančice peršuna
• 200gr mlevene junetine, svinetine ili teletine, pomešane sa seckanom pančetom
• So i biber
• Testenina po želji
• parmezan
Priprema:
U činiji, na srednjoj varti zagrejte Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje i dodajte seckano povrće, pa kuvajte dok ne omekša. Dodajte meso, sve zajedno izmešajte i kuvajte na laganoj vatri sve dok meso ne promeni boju. Dodajte Mutti pasatu. Kuvajte na laganoj vatri pola sata dodajući so i biber po ukusu. Ako je smesa suviše suva, dodajte još malo Carapelli maslinovog ulja ili Mutti pasate, ali nikad ne dodajte vodu jer slabi ukus. Skuvajte testeninu dok ne postane al dente. Dodajte umak od mesa, promešajte i poslužite posuto parmezanom i pešunom.
Buon appetito!