Slani recepti
Pikantna goveđa obrok salata
07.07.2021.Sjajna ideja za ukusan ručak ili večeru za čiju pripremu nije potrebo provesti sate pored šporeta, što nam ovih dana baš ide u prilog. Sastojci: 300 g goveđeg filea pola crvenog luka, tanko isečenog 1 krastavac zelena salata ili mladi spanać Za preliv: 2-3 čena belog luka ljuta papričica po izboru so 3 kašike svežeg soka od limete 1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja Priprema:...
OpširnijePileća piccata sa prelivom od limuna
05.04.2021.Jednom kada probate ovu pikantnu, a opet nežnu piletinu, nećete oklevati da je napravite za prijatelje. Sastojci: 8 polovina pilećih prsa bez kostiju 2 jajeta 2 kašike plus 1/4 šolje suvog belog vina 5 kašika limunovog soka 3 čena belog luka, izgnječenog 1/8 kašičice sosa od ljute paprike 1/2 šolje brašna 1/2 šolje rendanog parmezana 1/4 šolje mlevenog svežeg peršuna 1/2 kašičice soli 3 kašičice Carapelli...
OpširnijeBrokoli na sicilijanski način
27.03.2021.Italijani obožavaju brokoli, a jedna od omiljenih kombinacija im je sa inćunima. Sastojci: 2 kašike Il Capitano crnih maslina 8 fileta inćuna 1 crveni luk 60 g gaude 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 10 šolja brokolija 2 šolje crvenog vina so Priprema: Iseckajte masline, sir, inćune i crveni luk. Pomešajte sve sastojke s ekstra devičanskim maslinovim uljem, posolite i ostavite sa strane. U vatrostalnu posudu slažite red brokolija...
OpširnijePiletina sa pirinčem i karijem
18.03.2021.Pirinač i piletina – nepresušna osnova za maštovite kombinacije. Donosimo vam jednu od njih. Sastojci: 500 g pilećih grudi, bez kostiju 400 g Riso Gallo arborio pirinča 1 glavica crnog luka 100 ml Mutti polpa ½ šolje bujona od pileća 2 kašike karija 1 kašičica soli 400 g Mutti sosa 2 kašike soka od limuna peršun za dekorisanje Priprema: Pirinač skuvajte u posoljenoj vodi i ostavite da se procedi. Pileće grudi iseckajte na...
OpširnijePita od tikvica bez kora
09.03.2021.Ako niste vični u kuhinji, odabrali smo ovaj lagani recept za vas. Sastojci: 3 jaja 1 dcl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 500 g tikvica 300 g brašna 1 prašak za pecivo 2 kašike kisele pavlake 5 kašika griza so, biber 1 glavica crnog luka 1 kašika seckanog peršuna 100 g parmezana Priprema: Tikvice iseckajte na kolutove, posolite, ostavite da odstoje i dobro ih ocedite. Luk iseckajte sitno. U posudu stavite jaja, umutite i dodajte ostale...
OpširnijeItalijanska Mimoza torta za Dan žena
28.02.2021.Italijanski klasični recept za 8. mart - sunđerasta torta koja podseća na cvet mimozu. Jače polovine, zasucite rukave! Kakva god torta da ispadne, divan je gest koji će nadmašiti njen izgled i usrećiti vaše voljene dame. Sastojci: Za kolač: 250 g Azucar Demero smeđeg šećera 8 jaja 150 g brašna 1 vanilin šećer Za krem: 4 žumanca 180 g Azucar Demero smeđeg šećera 4 kašike brašna 400 ml punomasnog mleka 1 vanilin šećer...
OpširnijeKorpice sa tunjevinom
19.02.2021.Obradujte najmilije malim ukusnim gurmanlucima. Sastojci: Za korpice: 250 g integralnog brašna 1 jaje 1 kašičica praška za pecivo 120 g maslaca ½ kašičice soli ½ kašičice paprike mleveni biber po ukusu Za nadev: 1 konzerva La Perla tunjevine 1 komad zelene paprike 1 komad crvene paprike 100 g kukuruza šećerca 1 glavica crnog luka 1 jaje 2 kašičice limunovog soka so, biber, peršun po ukusu Priprema: Korpice pripremite...
OpširnijeTeleći medaljoni u tamnom sosu
10.02.2021.Slatko-ljuta kombinacija smeđeg šećera i ljute paprike oplemeniće ovaj specijalitet od teletine i za tren oka popraviti vaše raspoloženje. Sastojci : 9 komada telećih medaljona 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 3 komada šargarepe 1 crni luk 1 koren celera 2 čena belog luka 2 dl crvenog vina 2 dl goveđeg bujona 1 kašičica ljute paprike 1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera Priprema: Rernu zagrejte na 150 stepeni. U...
OpširnijeHladna salata od pirinča s povrćem
01.02.2021.Veoma osvežavajuća i lagana salata, koja će vam dati dovoljno energije da se izborite sa danom pred vama. Sastojci: 100 g Riso Gallo Arborio pirinča 170 g La Perla tunjevine 1 crvena paprika 1 žuta paprika 100 g čeri paradajza 1 kašika pinjola 2 jaja so, biber po ukusu Priprema: Paprike i paradajz operite i isecite na kockice. Pirinač skuvajte u slanoj vodi i ohladite pod mlazom hladne vode, pa ostavite da se dobro ocedi. U međuvremenu skuvajte i jaja. Kada pirinač bude...
OpširnijeItalijanska ljuta čorba
23.01.2021.Vreme je za postpraznični detoks! Sastojci: 300 g Mutti polpa 1 crveni luk 1 glavica belog luka 1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera 50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja sok od limete 1 kašika korijandera 2 tortilje Malo čilija Priprema: Sve sastojke stavite u blender, pa dodajte biber i so po želji. Blendirajte dok ne dobijete gustu i penušavu smesu. Smesu lagano ukuvajte na srednjoj temperaturi i poslužite uz tortilje.
Opširnije