Slatki recepti
Pirinčani kolač sa pomorandžom
19.01.2017.Ne plašite se izazova u kuhinji, jer krajnji ishod ovog recepta je neobičan kolač sa savršenom aromom citrusa.
OpširnijePirinčani kolač sa pomorandžom
19.01.2017.Ne plašite se izazova u kuhinji, jer krajnji ishod ovog recepta je neobičan kolač sa savršenom aromom citrusa.
OpširnijeKrostata sa marmeladom od pomorandže
16.01.2017.Unesite duh Italije u svoj dom i napravite pravi italijanski tradicionalni deset – čuvenu krostatu. Poslužite je uz kafu ili čaj.
OpširnijeJužnotirolske kocke sa lešnikom
26.12.2016.Ukoliko vas zanima čime se Italijani tradicionalno slade tokom božićnih praznika, donosimo vam recept za ukusne kocke od lešnika. Recept za 6 osoba Vreme pripreme: 45 minuta Sastojci: 150 g brašna ½ kašičice praška za pecivo 65 g putera 165 g Azucar Demerara smeđeg šećera 1 jaje 1 kašičica rendane kore limuna prstohvat soli 100 g putera 10 g Demerara smeđeg šećera sa vanilom 2 kašike vode 100 g lešnika, iseckanog...
OpširnijeZelten torta
19.12.2016.Zelten torta je simbol ljubavi u Južnom Tirolu. Pripremite je i otkrijte zašto je tako. Ssatojci: 200 g brašna 150 g Azucar Demera smeđeg šećera 1 kesica praška za pecivo 100 g putera 3 jaja 1/2 šolje mleka 1/2 špolje brendija (Italijani koriste grappa) 100 g suvih smokvi 200 g oraha i pinjola 100 g mešavine kandiranog voća 100 g suvog grožđa Priprema: Stavite suvo grožđe u posudu sa vodom i nakon 40 minuta ocedite ga dobro...
OpširnijeTirolski novčići sa anisom
13.11.2016.Začin anis, veoma cenjen u južnotiroloskoj oblasti, ovom kolaču, koji je jedan od najukusnijih u ovoj regiji, daje autentičan lokalni ukus. Vreme pripreme: 30 min Recept za 4 osobe Sastojci: 120 g putera, sobne temperature 150 g Demerara smeđeg šećera u prahu sa vanilom 1 kašika soka od limuna 2 žumanca 2 jaja 180 g brašna 1 kašika usitnjenog anisa džem od kajsije 50 g Schogetten tamne čokolade Priprema: Preko pleha položite papir za pečenje....
OpširnijeJužnotirolska torta sa crvenim vinom
10.11.2016.S pravom kažu da ako nekog želite da zavedete, pozovite u pomoć tamnu čokoladu i crveno vino. A kako se ova dva užitka savršeno uklapaju u torti, pogledajte u receptu koji smo pripremili za vas. Vreme pripreme 1 h 20 min Recept za 12 osoba Sastojci: 250 g Azucar Demerara smeđeg šećera 100 Schogetten tamne čokolade 250 g putera 250 g brašna 4 jaja 1 kašičica cimeta 1 kesica praška za pecivo 1 kesica vanilin-šećera prstohvat soli 1...
OpširnijeNapolitanska pita sa pirinčem i rikotom
12.05.2016.Sastojci za testo: • 3 šolje brašna • 4 kašike A zucar Demero smeđeg šećera • 1 ½ kašičice soli • 1 pakovanje putera • 1 celo jaje • 1 žumance • 6 kašika hladne vode Sastojci za fil: • 1 šolja Riso Gallo pirinča dugog zrna...
OpširnijeKremasti pirinčani puding sa prelivom od borovnica
21.03.2016.Kada se zaželite slatkih ukusa iz domaće radinosti, sve što je potrebno je malo volje i par sastojaka koje sigurno imate u svojoj kuhinji. Užitak je zagarantovan. Napravite ovaj sasvim drugačiji puding i uživajte u kremastom popodnevnom desertu. Potrebno vam je za puding: ¾ šolje italijanskog Riso Gallo Arborio pirinča 2 šolje mleka 1/3 šolje šećera ¼ kašičice soli 1 jaje umućeno 2/3 šolje suvog grožđa (po želji) 1...
OpširnijePirinčane slatke palačinke
03.03.2016.Ovo je jedan veoma jak i nesumnjivo ukusan, neobičan specijalitet. Pravi izbor ako želite da unesete malo novina u svoju kuhinju. Potrebno je: • 1 litar mleka, • 60 gr šećera, • 300 gr Riso Gallo Arborio pirinča • 20 gr kvasca, • 150 gr brašna, • 1 kašičica cimeta, • narendana...
Opširnije