Slatki recepti
Toskanske Frittelle
20.10.2015.Frittelle di Riso je tradicionalna toskanska poslastica, posvećena sv Josipu. Hrskave spolja i mekane iznutra, od ove poslastice ćete postati apsolutno zavisni. Nakon što jednom pripremite i probate Frittella di Riso, nećete se moći zaustaviti. Potrebno je: 1 litar mleka 150 gr Riso Gallo Arborio pirinča prstohvat soli 3 jaja 50 gr. šećera Izrendana kora 1 pomorandže 1 kašika brašna ulje za prženje šećer u prahu Priprema: Zagrejte mleko, Riso Gallo...
OpširnijeČoko mafini sa sirom i maslinovim uljem
06.10.2015.Zvuči nespojivo, ali sjajna kombinacija ukusa u ovim mafinima čini ih neodoljivom poslasticom, pogotovo za ljubitelje toplih napitaka. Odličan je saveznik uz kafu, čaj ili toplo mleko. Potrebno Vam je: 80gr Schogetten tamne čokolade Carapelli maslinovo ulje 200gr putera 120gr sirovih oraha ili badema 3 jaja 60gr pšeničnog brašna 200gr Azucar Demero smeđeg šećera 100gr svežeg kravljeg sira So Limunov sok Šećer u prahu Priprema: Orahe ili bademe ispecite u...
OpširnijeToskanska Fokača sa grožđem
28.09.2015.U vreme berbe grožđa u Italiji , osim za vrhunska vina, ovo voće se koristi i za poslasticu koju u Toskani nazivaju Focaccia con uva fragola, tj. slatka fokača sa grožđem. Evo recepta kako da napravite originalnu verziju ove poslastice: Potrebno Vam je: • 1/2 kg grožđa (malo, tamno, slatke sorte) • 150 g Azucar Demero smeđeg šećera (podeljeno u dve posude) • Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje...
OpširnijeCastagnaccio (toskanski kesten kolač)
14.09.2015.Ovaj jednostavan tradicionalni toskanski kolač sa bezglutenskim brašnom od kestena, sušenim voćem i orašastim plodovima, bez jaja čini ga pogodnim i za vegane, a ujedno, vrlo ukusnim! Potrebno je: • 250g brašna od kestena • Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje • 350 ml filtrirane vode • prstohvat soli • 40g suvog grožđa...
OpširnijeLoacker hladni desert
10.08.2015.Ova savršena kombinacija kremasto-hrskavog ukusa će Vas ostaviti bez daha! Jednostavan za pripremu, izuzetno ukusan i dekorativan, Loacker hladni desert je pravo rešenje za neočekivane goste, ali i za uživanje u vrelim, letnjim večerima. Napravite ga same: Za četiri porcije potrebno Vam je: • 8 komada Loacker Grand Pasticerria kokos • 2 + 2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera • 250g...
OpširnijeItalijanski svadbeni kolačići-pizzelle
23.06.2015.Potrebno je: -3 jaja -3/4 šoljice šećera -1/2 šoljice rastopljenog maslaca -1 kašika ekstrakta vanile -1 3/4 šoljice brašna -2 kašičice praška za pecivo U veliku činiju umutite jaja i šećer dok se ne sjedine. Umešajte u to rastopljeni maslac i vanilu. Dodati u to brašno i prašak za pecivo, i umesiti testo dok ne postane glatko. Zagrejte kalup za pizzelle i premažite uljem...
OpširnijeČokoladni italijanski pirinač
20.05.2015.Potrebno je: 180gr Riso Gallo pirinča 6dl mleka 80gr čokolade 2 kašike putera 50gr šećera malo cimeta 4 kašike slatke pavlake Priprema: Preliti pirinač mlekom i zagrejati do ključanja, zatim smanjiti i kuvati 20 minuta, uz često mešanje. Dodati čokoladu, puter i šećer, pa kuvati još par minuta. Skinuti sa vatre, dodati malo cimeta i slatku pavlaku. Ostaviti poklopljeno nekoliko minuta, sipati u činije i ukrasiti po želji. Prijatno!
OpširnijeSladoled sa maslinovim uljem
20.05.2015.Sastojci: 1, 3/4 šolje mleka ¼ šolje milerama ¼ kašičice soli ½ šolje plus 2 supene kašike šećera 4 velika žumanca ¼ šolje Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja Priprema: Pomešajte mleko, mileram, so i ½ šolje šećera da se u šerpi krčka na srednjoj vatri, mešajući da se otopi šećer; sklonite sa vatre. Umutiti žumanca i 2 kašike...
OpširnijeAffogato
20.05.2015.Da li ste probali italijanski Affogato, napitak na bazi kafe?
OpširnijeČokoladni mus sa maslinovim uljem
20.05.2015.Potrebno je: 200 g crne čokolade (min. 60 % kakaa), 200 ml slate pavlake, 100 g šećera (odvojeno 50+50g), 3 jaja (odvojeni žumanci i belanci), 100 ml maslinovog ulja. Priprema: Na pari rastopite čokoladu. Za to vreme izmiksajte žumanca sa polovinom šećera dok ne posvetli i postane penasto, i belanca sa drugom polovinom šećera u čvrst sneg. Pavlaku ulupajte da postane kao šlag. Rastopljenu čokoladu pomešate sa maslinovim uljem. Nakon toga,...
Opširnije