Biancomangiare, sicilijanska lepotica
Biancomangiare, tradicionalna sicilijanska poslastica se na Siciliji priprema još od 12 veka. Napravite je sami, jer vam je potrebno svega nekoliko sastojaka:
Potrebno je:
• 1 lit bademovog mleka (može da posluži i kravlje),
• 250 gr šećera,
• 100 gr skroba za kolače,
• Loacker čokolada (po želji može i kandirano voće, cimet, mleveni pistaći, sirupi ili rendana korica limuna)
• Po želji slatka pavlaka (nije po originalnom receptu)
Priprema:
Sjedinite sastojke i dobro promešajte tako da ne ostanu grudvice.
Na umerenoj temperaturi, uz stalno mešanje, sačekajte da smesa počne da se zgušnjava, ali nemojte dozvoliti da provri. Ukoliko želite, u zgusnutu smesu dodajte slatku pavlaku.
Sklonite sa vatre i nekoliko minuta energično izmešajte.
Sipajte smesu u posude ovlažene hladnom vodom (kao za puding) i ohladite u frižideru. Ohladjene prevrnuti na tacnu i ukrasiti Loacker čokoladom.