najbolja ulja italije

Croccante (Krokante)

Croccante (Krokante)

U susret najradosnijem prazniku, za vas izdvajamo nekoliko najlepših i najukusnijih jela koje se pripremaju u mnogim zemljama širom sveta. Ovoga puta predstavljamo vam čuveni italijanski kolač krokante. Postoje različite varijante ovog slatkiša, a najčešća je ona sa bademom ili lešnikom. Pravi se od karamelizovanog šećera kome se u nekim varijantama dodaje maslac ili sok od limuna.

Sastojci:

200 g mešanih orašastih plodova po želji (orasi, kikiriki, pistaći, indijski orah)

1 kašika semenki bundeve

10 karamela

1 kašika susama

150 g tečnog meda

2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh prekrijte papirom za pečenje.

Grubo naseckajte orašaste plodove. Potom ih prespite u pripremljeni pleh, zajedno sa semenkama bundeve, medom, smeđim šečerom i karamelama. Pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta dok malo ne potamne. Protresite ih na pola pečenja da bi se pržili ravnomerno.

Izvadite pleh iz rerne i dodajte semenke susama, pa pecite još 10 minuta. Med bi trebalo tada da vri. Ostavite smesu sa strane da se ohladi pre nego što počnete da je lomite u porcije. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt