najbolja ulja italije

Crostoli

Crostoli

Neizostavna poslastica karnevalskih dana u Italiji.

 Sastojci:

 

Priprema:

Prosejte brašno na dasku, u sredinu dodajte jaja, maslac, smeđi šećer, so, koru limuna i liker. Zamesite tvrdo testo i dodajte malo belog vina. Pustite da odstoji oko jedan sat.

Testo narežite na manje delove i dobro ih istanjite. Nakon svakog puta traku testa preklopite i ponovo istanjite oklagijom. Ukoliko imate mašinicu za testo, možete i njom testo istanjiti.

Dobijene trake režite na željenu veličinu, a sredinu isecite jedan ili dva puta. Pržite u dubokom ulju na umerenoj vatri vrlo kratko, okrenute i odmah vadite. Stavljajte ih na kuhinjski papir da upiju masnoću, pospite šećerom u prahu i služite.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt