najbolja ulja italije

Crumiri

Crumiri

Preporučujemo vam da se danas opustite uz ukusne domaće italijanske kolačiće.

Sastojci:

350 g brašna

100 g Azucar Demero smeđeg šećera

3 žumanceta

so

200 g putera

seme vanile

 

Priprema:

Obložite pleh za kolače sa papirom za pečenje. Koristite špric za ukrašavanje sa zvezdastim oblikom.

U blender stavite puter i smeđi šećer i miksajte oko pet minuta, pa dodajte seme vanile, žumanca odjednom i brašno tri puta po malo. Vodite računa da između svakog dodavanja sastojka prođe oko jedan minut.

Napunite tubu sa smesom i pravite kolačiće u obliku polumeseca od otprilike 7 centimetara. Kada završite stavite kolače u frižider na 30 minuta, kako bi pre pečenja zadržali oblik.

Zagrejte rernu na 180 C i pecite kolače oko 12 do 15 minuta, dok ne postanu zlatno – braon boje.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt