Crumiri
Preporučujemo vam da se danas opustite uz ukusne domaće italijanske kolačiće.
Sastojci:
350 g brašna
100 g Azucar Demero smeđeg šećera
3 žumanceta
so
200 g putera
seme vanile
Priprema:
Obložite pleh za kolače sa papirom za pečenje. Koristite špric za ukrašavanje sa zvezdastim oblikom.
U blender stavite puter i smeđi šećer i miksajte oko pet minuta, pa dodajte seme vanile, žumanca odjednom i brašno tri puta po malo. Vodite računa da između svakog dodavanja sastojka prođe oko jedan minut.
Napunite tubu sa smesom i pravite kolačiće u obliku polumeseca od otprilike 7 centimetara. Kada završite stavite kolače u frižider na 30 minuta, kako bi pre pečenja zadržali oblik.
Zagrejte rernu na 180 C i pecite kolače oko 12 do 15 minuta, dok ne postanu zlatno – braon boje.