najbolja ulja italije

Džem od kruške, đumbira, cimeta i vanile

Džem od kruške, đumbira, cimeta i vanile

I ove nedelje donosimo vam još jedan izvanredan recept za domaći džem.

Sastojci

800 g krušaka

1 jabuka

20 g đumbira

malo soka od limuna – 1 ili 2 supene kašike

1 kg smeđeg Azucar Demero šećera

1 kesica burbon vanilla šećera ili štangla vanile

cimet po želji (2 kašičice)

 

Priprema:

Oljuštite kruške, jabuku i đumbir i iseckajte ih na komadiće. Stavite sve sastojke u šerpu, promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta. Uključite ringlu na najjače i stavite da prokuva, mešajte dok ne proključa i smanjite potom, na najmanju temperaturu. Kuvajte 45 minuta poklopljeno uz povremeno mešanje, dok ne počne da se karamelizuje. Ukoliko želite, možete staviti džem fix, tako što dve supene kašike pomešate sa prahom iz kesice i ubacite na kraju kuvanja, mešajući. Štapnim mikserom izblendirajte i sipajte džem u tople tegle. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt