najbolja ulja italije

Firentinski kolač Sciacciata

Firentinski kolač Sciacciata

Čuveni firentinski beli kolač Sciacciata, odlično se slaže uz sve tople napitke, a možete ga kombinovati i sa drugim kremastim poslasticama ili ga ukrasiti šlagom umesto šećerom u prahu, što je odlika originalnog recepta.

Potrebno je:
•    30 gr Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja
•    200 gr brašna
•    150 gr šećera
•    100 gr mleka
•    2 jaja
•    1 pomorandža
•    ekstrakt vanile
•    šećer u prahu ili šlag za glazuru

 

Priprema:

U dubokoj činiji umutite jaja i šećer kako bi se izbeglo stvaranje ugrušaka. Postupno dodajte brašno, Carapelli esktradevičansko maslinovo ulje, sok od pomorandže i izrendanu koru pomorandže. Snažno mešajte da se dobije glatka i pahuljasta smesa, a zatim dodajte prašak za pecivo.

Ulijte u pravougaoni pleh, koji ste prethodno podmazali maslacem i posuli brašnom, stavite aluminijumsku foliju preko i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 30 minuta.

Kada je spreman izvadite iz pećnice i ohladite. Pospite šećerom u prahu ili poslužite sa šlagom.
Za sasvim autentičan izgled, pospite šećerom u prahu preko modle sa simbolom Firence (cvetom Ljiljana), koju možete napraviti i od običnog papira.

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt