najbolja ulja italije

Fuzili sa sladoledom

Fuzili sa sladoledom

Da, sa sladoledom. Leto je, dajte mašti na volju i uživajte u društvu dva dara Italije, pasti i sladoledu. 

Sastojci:

250 g Rumo fusilli

0,5 l mleka

2 kesice vanilin šećera

20 g maslaca

jagode ili neko drugo voće

gotov sladoled od jagoda

sveži listići nane

Priprema:

Stavite mleko da provri sa vanilin šećerom i maslacem, te onda isključite ringlu, ubacite testeninu, promešajte i isključite šporet. Kad mleko prestane da vri poklopite šerpu i ostavite tako dok ne bude mlako. Tada bi testenina trebalo da bude sasvim meka, ali ne i prekuvana. Ako testenina ne upije svo mleko, ocedite višak i rasporedite je u činijice za posluživanje. Stavite po dve kugle sladoleda koji će se brzo otapati i stvarati fini sos. Ukrasite jagodama i listićima nane.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt