Fuzili sa sladoledom
Da, sa sladoledom. Leto je, dajte mašti na volju i uživajte u društvu dva dara Italije, pasti i sladoledu.
Sastojci:
250 g Rumo fusilli
0,5 l mleka
2 kesice vanilin šećera
20 g maslaca
jagode ili neko drugo voće
gotov sladoled od jagoda
sveži listići nane
Priprema:
Stavite mleko da provri sa vanilin šećerom i maslacem, te onda isključite ringlu, ubacite testeninu, promešajte i isključite šporet. Kad mleko prestane da vri poklopite šerpu i ostavite tako dok ne bude mlako. Tada bi testenina trebalo da bude sasvim meka, ali ne i prekuvana. Ako testenina ne upije svo mleko, ocedite višak i rasporedite je u činijice za posluživanje. Stavite po dve kugle sladoleda koji će se brzo otapati i stvarati fini sos. Ukrasite jagodama i listićima nane.