najbolja ulja italije

Italijanska šarlota od jabuka

Italijanska šarlota od jabuka

Jednostavno – ovo je kolač koji se topi u ustima!

Sastojci:

180 g pšeničnog brašna

5 jabuka

130 g Azucar Demero smeđeg šećera

50 g putera

1/2 kesice praška za pecivo

2 žumanceta

130 ml mleka

prstohvat soli

Priprema:

Mutite žumanca sa šećerom dok se šećer ne rastopi i smesa ne posvetli. Otopite puter na pari i polovinu otopljenog putera dodajte u prethodno umućenu smesu. Takođe dodajte mleko i mešajte. Potom smesi dodajte prstohvat soli, prosejano brašno i prašak za pecivo. Sve dobro pomešajte.

Smesu sipajte u kalup za pečenje, obložen papirom. Isecite oljuštene jabuke na kriške. Slažite ih na testo. Odozgo prekrijte preostalom polovinom otopljenog putera i posipite sa 3 kašike smeđeg šećera.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta ili dok ne porumeni. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt