Italijanska šarlota od jabuka
Jednostavno – ovo je kolač koji se topi u ustima!
Sastojci:
180 g pšeničnog brašna
5 jabuka
130 g Azucar Demero smeđeg šećera
50 g putera
1/2 kesice praška za pecivo
2 žumanceta
130 ml mleka
prstohvat soli
Priprema:
Mutite žumanca sa šećerom dok se šećer ne rastopi i smesa ne posvetli. Otopite puter na pari i polovinu otopljenog putera dodajte u prethodno umućenu smesu. Takođe dodajte mleko i mešajte. Potom smesi dodajte prstohvat soli, prosejano brašno i prašak za pecivo. Sve dobro pomešajte.
Smesu sipajte u kalup za pečenje, obložen papirom. Isecite oljuštene jabuke na kriške. Slažite ih na testo. Odozgo prekrijte preostalom polovinom otopljenog putera i posipite sa 3 kašike smeđeg šećera.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta ili dok ne porumeni.