najbolja ulja italije

Italijanski cukoto sa malinama

Italijanski cukoto sa malinama

Neodoljiva hladna poslastica sa piškotama i kremom od maline, idealna za letnje dane.

Sastojci:

4 pakovanja  + 50 g piškota

1 kesica vanilin šećera

1 šolja mleka

3 kašike likera od pomorandže

3 kašike ruma

100 g Schogetten tamne čokolade

300 g slatke pavlake

75 g Azucar Demera smeđeg šećera

150 g malina

25 g seckanog kandiranog voća

1 kesica šlaga

Priprema:

Obložite činiju providnom folijom, a unutrašnjost činije obložite piškotama koje ste prethodno umakali u vruće mleko sa vanilin šećerom. Poprskajte ih rumom i likerom.

Potom rastopite čokoladu. Umutite pavlaku uz dodatak šećera, pa odvojte 1/3 mase sa strane. Maline i kandirano voće umešajte u veći deo umućene pavlake i time premažite zidove činije. Izdrobite 50 g piškota i umešajte ih sa rastopljenom čokoladom u ostatak pavlake. Sipajte tako pripremljen krem u sredinu činije. Poklopite piškotama i pritisnite.

Stavite tortu u frižider preko noći. Ukrasite šlagom, malinama i svežom nanom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt