Italijanski cukoto sa malinama
Neodoljiva hladna poslastica sa piškotama i kremom od maline, idealna za letnje dane.
Sastojci:
4 pakovanja + 50 g piškota
1 kesica vanilin šećera
1 šolja mleka
3 kašike likera od pomorandže
3 kašike ruma
100 g Schogetten tamne čokolade
300 g slatke pavlake
75 g Azucar Demera smeđeg šećera
150 g malina
25 g seckanog kandiranog voća
1 kesica šlaga
Priprema:
Obložite činiju providnom folijom, a unutrašnjost činije obložite piškotama koje ste prethodno umakali u vruće mleko sa vanilin šećerom. Poprskajte ih rumom i likerom.
Potom rastopite čokoladu. Umutite pavlaku uz dodatak šećera, pa odvojte 1/3 mase sa strane. Maline i kandirano voće umešajte u veći deo umućene pavlake i time premažite zidove činije. Izdrobite 50 g piškota i umešajte ih sa rastopljenom čokoladom u ostatak pavlake. Sipajte tako pripremljen krem u sredinu činije. Poklopite piškotama i pritisnite.
Stavite tortu u frižider preko noći. Ukrasite šlagom, malinama i svežom nanom.