Italijanski hleb od pomorandže
Uz šolju kafe ili čaja ovaj hleb će stvoriti pravi vatromet ukusa.
Sastojci:
280 g brašna
150 g Azucar Demera smeđeg šećera
1 prašak za pecivo
60 g putera
1 jaje
180 ml ceđenog soka od pomorandže (dve veće pomorandže)
50 g kandiranih korica limuna i pomorandže
50 g suvih brusnica
50 g seckanih lešnika
Priprema:
Dve veće pomorandže dobro operite, osušite pa izrendajte koricu. Iscedite sok, odvojite 180 ml. U posudu za mešenje sipajte prosejano brašno, smeđi šećer, prašak za pecivo, so i izrendanu koricu pomorandže.
Dodajtena kockice isečen hladan puter, rukama utrljajte puter u testo, dok ne postane mrvičasto. Dodajte jaje i sok od pomorandže, pa sve izmešajte. Umešajte kandirane korice limuna i pomorandže, brusnice, čokoladu i lešnike i lagano pomešajte.
Testo sipajte u duguljasti četvrtasti pleh obložen papirom i pecite na 180*C, oko 40 minuta. Ostavite kolač da se dobro ohladi pre mrvljenja.