Italijanski kolač ljubavi
Neodoljivi spoj čokolade i biskvita inspirisaće u vama pravu italijansku ljubav.
Sastojci:
Biskvit :
50 g maslaca
100 g Azucar Demera smeđeg šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
100 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike kakaoa
4 kašika mleka
Krem:
1 kg rikota sira
4 jaja
¾ šolje Azucar Demera smeđeg šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
Preliv :
1 puding od čokolade
350 ml mleka
4 kašike Azucar Demera šećera
250 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte otopljeni maslac i mleko. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa sjedinite dobro sa smesom od jaja. Podmažite pleh, pa sipajte testo. Rernu zagrejte na 180 stepeni C.