najbolja ulja italije

Pečene kruške sa plavim sirom

Pečene kruške sa plavim sirom

 

Savršen spoj nespojivih ukusa. Na vama je da odaberete da li će ovo jelo biti na trpezi kao predjelo, salata ili dezert. Kako god, gastronomski užitak je zagarantovan.

Za ovaj recept potrebno Vam je:

•    Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje 2 kašike
•    plavi sir 100g
•    kruška 2 komada
•    med 2 kašike
•    so, biber, začini po ukusu
•    pečeni badem 50g

 

Priprema:
1.    Kruške oprati i iseći na polovine, očistiti od semenki i preliti Carapelli ekstra devičanskim maslinovim uljem, medom, zatim ih posoliti, pobiberiti i dodati ostale željene začine.


2.    Kruške staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni na pola sata, dok ne omekšaju. Onda ih izvadiri iz rerne i izmrviti sir preko njih, pa ih ponovo vratiti u rernu na još 10 minuta, dok se sir ne istopi.


3.    Izaditi iz rerne i posuti seckanim pečenim bademima ili nekim drugim semenjem. Služiti toplo.

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt