Pečene kruške sa plavim sirom
Savršen spoj nespojivih ukusa. Na vama je da odaberete da li će ovo jelo biti na trpezi kao predjelo, salata ili dezert. Kako god, gastronomski užitak je zagarantovan.
Za ovaj recept potrebno Vam je:
• Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje 2 kašike
• plavi sir 100g
• kruška 2 komada
• med 2 kašike
• so, biber, začini po ukusu
• pečeni badem 50g
Priprema:
1. Kruške oprati i iseći na polovine, očistiti od semenki i preliti Carapelli ekstra devičanskim maslinovim uljem, medom, zatim ih posoliti, pobiberiti i dodati ostale željene začine.
2. Kruške staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni na pola sata, dok ne omekšaju. Onda ih izvadiri iz rerne i izmrviti sir preko njih, pa ih ponovo vratiti u rernu na još 10 minuta, dok se sir ne istopi.
3. Izaditi iz rerne i posuti seckanim pečenim bademima ili nekim drugim semenjem. Služiti toplo.