najbolja ulja italije

Semifredo

Semifredo

Semifredo je možda više poslastica za toplije dane, ali oni iskusni sladokusci ga rado biraju tokom cele godine.

Sastojci:

4 žumanca

6 kašika Azucar Demero smeđeg šećera

200 g Schogetten bele čokolade

500 ml slatke pavlake

150 g Schogetten tamne čokolade

150 g keksa

1 kašika ekstrakta vanile

Priprema:

Žumanca dobro umutite sa smeđim šećerom, pa stavita na paru. U tu zagrejanu smesu  stavite izlomljenu belu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne istopi. Umutite slatku pavlaku, dodajte ekstrakt vanile i smesu sa jajima i belom čokoladom, pa sjedinite mikserom.

Keks izlomite i ostavite četiri kašike sa strane. Podelite fil na dva dela, pa u jedan deo stavite izlomljeni keks, a u drugi čokolade. Obložite providnom folijom, pa prvo sipajte drobljeni keks koji ste ostavili sa strane. Zatim stavite fil sa čokoladom, a zatim i fil sa keksom.

Pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač na 3-4 sata. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt