Semifredo
Semifredo je možda više poslastica za toplije dane, ali oni iskusni sladokusci ga rado biraju tokom cele godine.
Sastojci:
4 žumanca
6 kašika Azucar Demero smeđeg šećera
200 g Schogetten bele čokolade
500 ml slatke pavlake
150 g Schogetten tamne čokolade
150 g keksa
1 kašika ekstrakta vanile
Priprema:
Žumanca dobro umutite sa smeđim šećerom, pa stavita na paru. U tu zagrejanu smesu stavite izlomljenu belu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne istopi. Umutite slatku pavlaku, dodajte ekstrakt vanile i smesu sa jajima i belom čokoladom, pa sjedinite mikserom.
Keks izlomite i ostavite četiri kašike sa strane. Podelite fil na dva dela, pa u jedan deo stavite izlomljeni keks, a u drugi čokolade. Obložite providnom folijom, pa prvo sipajte drobljeni keks koji ste ostavili sa strane. Zatim stavite fil sa čokoladom, a zatim i fil sa keksom.
Pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač na 3-4 sata.