Sicilijanski cannoli sa pomorandžom
Unesite malo mediteranskog šmeka u vašu kuhinju uz Cannoli (od reči cannolo - "male tube"), ukusni, kremasti specijalitet. Sve što vam je potrebno je:
• 2 šoljice pšeničnog belog brašna
• 1 mala kašika mlevenog cimeta
• 2 kašike kokosovog ulja
• 1 kašika kristal šećera
• pola male kašike soli
• pola šoljice desertnog suvog vina
• 1 belance
• Carapelli maslinovo ulje
• 450 g ricotta sira
• 225 g mascarpone sira
• pola šoljice šećera u prahu
• 1 mala kašika estrakta vanile
• Kandirana pomorandža
Priprema:
U blender stavite brašno, cimet, kokosovo ulje, šećer i so pa izmiksajte. Dok blender radi, dodajte pola šolje vina. Testo je gotovo kad se oblikuje u kuglu. Izvadite je, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi sat, dva.
Prerežite testo na pola pa ga na pobrašnjenoj površini tanko razvucite. Čašom izrežite što više krugova, pa ih obmotajte oko metalnih kalupa za cannole. Premažite belancima da se učvrste. Ispržite cannole u Carapelli maslinovom ulju, ohladite i izvadite kalupe.
Za preliv pomešajte ricottu, mascarpone, šećer u prahu i vanilu. Stavite kremu u kesu za punjenje ili ukrašavanje torti i napunite cannole.
Ukrasite krajeve kandiranom pomorandžom i pospite cannole šećerom u prahu. Prijatno!