najbolja ulja italije

Sicilijanski kolačići od badema

Sicilijanski kolačići od badema

Tipični sicilijanski kolačići od badema, veoma su jednostavni i brzi za pripremu, hrskavi spolja a savršeno mekani iznutra.

Sastojci:

225 g mlevenih badema

130 g Azucar Demero smeđeg šećera

3 belanca

2-3 kapi ekstrakta badema

za dekoraciju:

celi oljušteni bademi ili kandirano voće

šećer u prahu

Priprema:

Izmešajte mlevene bademe i smeđi šećer. U drugoj posudi izmešajte belanca sa nekoliko kapi ekstrakta badema. Umutite viljuškom samo toliko da se belanca sjedine.

Belanca prespite u smesu od badema i šećera i sve sjedinite. Gotovu smesu ubacite u poslastičarski špric sa zvezdastim nastavkom. Pleh obložite papirom za pečenje.

Lagano istisnite keksiće i formirajte oblik kakav želite. Ukrasite ih bademima ili kandiranim voćem.

Stavite u frižider na najmanje sat vremena da očvrsnu i ne razliju pri pečenju. Zagrejte rernu na 160-170°C.

Izvucite kolačiće iz frižidera malo pre pečenja i pospite ih šećerom u prahu. Pecite 10-12 minuta dok ne počnu da dobijaju svetlo zlatnu boju.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt