Sicilijanski kolačići od badema
Tipični sicilijanski kolačići od badema, veoma su jednostavni i brzi za pripremu, hrskavi spolja a savršeno mekani iznutra.
Sastojci:
225 g mlevenih badema
130 g Azucar Demero smeđeg šećera
3 belanca
2-3 kapi ekstrakta badema
za dekoraciju:
celi oljušteni bademi ili kandirano voće
šećer u prahu
Priprema:
Izmešajte mlevene bademe i smeđi šećer. U drugoj posudi izmešajte belanca sa nekoliko kapi ekstrakta badema. Umutite viljuškom samo toliko da se belanca sjedine.
Belanca prespite u smesu od badema i šećera i sve sjedinite. Gotovu smesu ubacite u poslastičarski špric sa zvezdastim nastavkom. Pleh obložite papirom za pečenje.
Lagano istisnite keksiće i formirajte oblik kakav želite. Ukrasite ih bademima ili kandiranim voćem.
Stavite u frižider na najmanje sat vremena da očvrsnu i ne razliju pri pečenju. Zagrejte rernu na 160-170°C.
Izvucite kolačiće iz frižidera malo pre pečenja i pospite ih šećerom u prahu. Pecite 10-12 minuta dok ne počnu da dobijaju svetlo zlatnu boju.