najbolja ulja italije

Strufolli

Strufolli

Recept za ovu italijansku deliciju potiče iz Napulja i nijedan karneval nije zamisliv bez njih.

Recept za 10 osoba 

Vreme pripreme: 60 min

Sastojci:

 

Priprema:

Umutite dobro jaja i smeđi šećer, pa postepeno dodajte puter, rum, so, koru limuna i pomorandže i sodu bikarbonu. Kad sve dobro pomešate, dodajte postepeno brašno i mesite dok ne dobijete srednje mekano testo.

Testo izvajajte u dugačke okrugle trakice, kao za njoke, ali tanje. Isecite na komadiće veličine 1 cm.

U zagrejano ekstra devičansko ulje ubacite komadiće testa i pržite, ali ne predugo, moraju ostati svetle boje. Stavljajte ih na kuhinjski ubrus kako bi upio višak masnoće.

Kad su strufolli gotovi, zagrejte med da postane dovoljno tečan i ne previše vruć. U posudu sa ugrejanim medom ubacujte loptice, vodeći računa da celom površinom budu umočene u med. Radi autentičnijeg serviranja, po sredini tanjira stavite teglu i oko nje naređajte loptice, a teglu sklonite kad se med ohladi. Na kraju strufole ukrasite šarenom dekoracijom za kolače. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt