najbolja ulja italije

Magične zelene maske od avokada

Magične zelene maske od avokada

Avokado je izuzetno zdrav plod od kojeg benefit ima celi organizam, a posebno srce i krvotok. Bogat je mineralima, vitaminima, vodom, uljima i belančevinama, pa tako 100 g avokada sadrži 2 mg gvožđa, 19 mg kalcijuma, 21 mg natrijuma, 24 mg vitamina C i 1,2 mg vitamina E. Pored nutritivnih i zdravstvenih prednosti, avokado možete iskoristiti i kao efikasan preparat za negu lica, koji će očistiti pore, ukloniti akne i nahraniti kožu. Još su stari Asteci prepoznali kozmetička svojstva ovog ploda kojeg su nazivali i “maslac iz šume”. 

Zahvaljujući sastojcima koje poseduje, avokado efikasno utiče na postizanje zdravog i mladolikog izgleda lica i što je važno, prija svim tipovima kože, a njime se mogu negovati vrat i dekolte. U prodaji možete naći dosta preparata na bazi ovog ploda, ali ono što vam mi predlaženo je da u domaćoj radinosti napravite stopostotno prirodne maske bez dodataka veštačkih materija. U nastavku vam donosimo nekoliko recepata, a vi odaberite koji vam maska najviše odgovara. 

•    Ako želite da postugnete svež izgled, izgnječite meso zrelog avokada i dodajte 100 g mekog kravljeg sira. Masku nanesite na lice i vrat, ostavite da deluje 15 minuta, a potom je isperite mlakom vodom.

•    Za negu suve kože izmešajte meso celog avokada sa po 1 kašikom ekstra devičanskog maslinovog ulja, piva, jabukovog sirćeta i meda.  Masku nanesite na čisto lice i nakon pola sata isperite mlakom vodom. 

•    Za mladolik izgled kože lica izgnječite polovinu zrelog avokada i nanesite ga na lice, vrat i dekolte, a drugu polovinu pojedite. Na taj način ćete svoju kožu nahraniti spolja i izunutra. 

•    Za poboljšanje prokrvljenosti kože napravite smesu od 2 kašike zgnječenog mesa zrelog avokada, 1 kašičice jogurta i 1 kašičice meda. Masku ostavite na licu 15  minuta, a potom je isperite mlakom vodom.

•    Za negu suve zrele kože, izmiksajte pola avokada, 2 kašike slatke pavlake i 1 kašiku mekog kravljeg sira, i u to dodajte pola veze peršuna. Masku nanesite na lice, pustite da odstoji petnaestak minuta, a onda je isperite mlakom vodom.

•    Za ublažavanje bora u blenderu izmešajte meso zrelog avokada sa 5 kašika slatke pavlake i 1 kašikom soka od limuna. Masku koristite kao noćnu kremu i njome namažite lice i vrat pre spavanja.

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt