najbolja ulja italije

Najbolji Italijanski recepti

  • Napuljski sladoled

    Napuljski sladoled

    17.08.2019.

    Pistaći i vanila…sve što vam je potrebno ovog leta! Sastojci : 1 l mleka 300 g Azucar Demero smeđeg šećera  2 jajeta 3 žumanca šipka vanile 80 g proprženih pistaća Priprema: U posudu stavite mleko, smeđi šećer i šipku vanile da se prokuva. U drugu posudu stavite jaja i žumanca, pa lagano sipajte prokuvano mleko, neprestano mešajući. Na kraju dodajte sitno seckane pistaće i procedite. Šipku vanile obavezno izvadite. Smesuo...

    Opširnije
  • Suši sa lososom

    Suši sa lososom

    26.11.2018.

    Napravite najbolju harmoniju Italije i Japana u svom domu. Sastojci: 1 pakovanje nori algi 250 g Riso Gallo Arborio pirinča (Poručite OVDE ) 1 krastavac 250 g dimljenog lososa 1/2 kašičice belog luka u prahu mešavina začina, biber Priprema: Pirinač obarite u slanoj vodi, potom ga ocedite od suvišne tečnosti. U kuvani pirinač dodajte beli luk i začine po ukusu. Krastavac uzdužno isecite na osmine, a dimljeni losos na trake. Na podlogu od bambusa stavite jedan list...

    Opširnije
  • Rižoto s junetinom i povrćem

    Rižoto s junetinom i povrćem

    19.11.2018.

    Idealno jelo za one koji žele da se predstave u najboljem svetlu. Veoma jednostavno za pripremu, a ukus je predivan. Sastojci: 500 g Riso Gallo Arborio pirinča (poručite OVDE ) 500 g junećeg mesa tri šargarepe 2 glavice crnog luka mleveni crni biber 2 lovorova lista malo Carapelli IL Nobile ekstra devičanskog maslinovog ulja  (poručite  OVDE ) so Priprema: Na ekstra devičanskom maslinovom ulju prodinstajte sitno iseckan crni luk a zatim dodajte pirinač i...

    Opširnije
  • Organski ukus Italije na vašem stolu

    Organski ukus Italije na vašem stolu

    22.05.2018.

    Od Brenda broj 1 u Italiji stiže nam novi proizvod – Carapelli Organic ekstra devičansko maslinovo ulje. Jedinstveno i prepoznatljivo Carapelli Organic ekstradevičansko maslinovo ulje, pravljeno je tradicionalnom i vekovima starom metodom hladnog ceđenja iz čistih, toskanskih maslina. Predstavlja pravu italijansku simfoniju u vašoj kuhinji.

    Opširnije
  • Put oko sveta kroz tradicionalna božićna jela

    Put oko sveta kroz tradicionalna božićna jela

    09.12.2017.

    Decembar, a za njim i januar, doba je godine kada hrišćani širom sveta slave jedan od najlepših praznika Božić. Nas, a verujem i vas polako hvata praznična groznica, pa je možda sada pravo vreme da se “zagrejemo” za nadolazeće čarolije.

    Opširnije
  • Gurmanski vodič kroz istočnu obalu Sicilije

    Gurmanski vodič kroz istočnu obalu Sicilije

    11.11.2017.

    Italija je na bezbroj načina posebna i drugačija od ostatka sveta. Tako, ono što je neobično kada je u pitanju ova zemlja je to što nećete naći mnogo kioska brze hrane. Takva mesta postoje, ali mnogo manje nego što se misli. Nasuprot tome, na Siciliji postoje prelepi restorani i picerije sa pogledom iz snova na pučinu.

    Opširnije
  • Cima alla genovese – priča iz italijanske kuhinje

    Cima alla genovese – priča iz italijanske kuhinje

    03.10.2017.

    Svaka regija Italije krije svoju tajnu kada je spravljanje vrhunskog specijaliteta u pitanju.Stanovnici Đenove su poznati po tome da su štedljivi pa je ova navika uticala i na kuhinju u kojoj se često koriste jeftiniji sastojci koji se pretvaraju u bogata i ukusna jela.

    Opširnije
    logo

    O nama

    Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

    Kontakt