najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Pileća piccata sa prelivom od limuna

    Pileća piccata sa prelivom od limuna

    05.04.2021.

    Jednom kada probate ovu pikantnu, a opet nežnu piletinu, nećete oklevati da je napravite za prijatelje. Sastojci: 8 polovina pilećih prsa bez kostiju 2 jajeta 2 kašike plus 1/4 šolje suvog belog vina 5 kašika limunovog soka 3 čena belog luka, izgnječenog 1/8 kašičice sosa od ljute paprike 1/2 šolje brašna 1/2 šolje rendanog parmezana 1/4 šolje mlevenog svežeg peršuna 1/2 kašičice soli 3 kašičice Carapelli...

    Opširnije
  • Brokoli na sicilijanski način

    Brokoli na sicilijanski način

    27.03.2021.

    Italijani obožavaju brokoli, a jedna od omiljenih kombinacija im je sa inćunima. Sastojci: 2 kašike Il Capitano crnih maslina 8 fileta inćuna 1 crveni luk 60 g gaude 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 10 šolja brokolija 2 šolje crvenog vina so Priprema: Iseckajte masline, sir, inćune i crveni luk. Pomešajte sve sastojke s ekstra devičanskim maslinovim uljem, posolite i ostavite sa strane. U vatrostalnu posudu slažite red brokolija...

    Opširnije
  • Piletina sa pirinčem i karijem

    Piletina sa pirinčem i karijem

    18.03.2021.

    Pirinač i piletina – nepresušna osnova za maštovite kombinacije. Donosimo vam jednu od njih. Sastojci: 500 g pilećih grudi, bez kostiju 400 g Riso Gallo arborio pirinča 1 glavica crnog luka 100 ml Mutti polpa ½ šolje bujona od pileća 2 kašike karija 1 kašičica soli 400 g Mutti sosa 2 kašike soka od limuna peršun za dekorisanje Priprema: Pirinač skuvajte u posoljenoj vodi i ostavite da se procedi. Pileće grudi iseckajte na...

    Opširnije
  • Pita od tikvica bez kora

    Pita od tikvica bez kora

    09.03.2021.

    Ako niste vični u kuhinji, odabrali smo ovaj lagani recept za vas. Sastojci: 3 jaja 1 dcl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 500 g tikvica 300 g brašna 1 prašak za pecivo 2 kašike kisele pavlake 5 kašika griza so, biber 1 glavica crnog luka 1 kašika seckanog peršuna 100 g parmezana Priprema: Tikvice iseckajte na kolutove, posolite, ostavite da odstoje i dobro ih ocedite. Luk iseckajte sitno. U posudu stavite jaja, umutite i dodajte ostale...

    Opširnije
  • Italijanska Mimoza torta za Dan žena

    Italijanska Mimoza torta za Dan žena

    28.02.2021.

    Italijanski klasični recept za 8. mart - sunđerasta torta koja podseća na cvet mimozu. Jače polovine, zasucite rukave! Kakva god torta da ispadne, divan je gest koji će nadmašiti njen izgled i usrećiti vaše voljene dame. Sastojci: Za kolač: 250 g Azucar Demero smeđeg šećera 8 jaja 150 g brašna 1 vanilin šećer Za krem: 4 žumanca 180 g Azucar Demero smeđeg šećera 4 kašike brašna 400 ml punomasnog mleka 1 vanilin šećer...

    Opširnije
  • Korpice sa tunjevinom

    Korpice sa tunjevinom

    19.02.2021.

    Obradujte najmilije malim ukusnim gurmanlucima. Sastojci: Za korpice: 250 g integralnog brašna 1 jaje 1 kašičica praška za pecivo 120 g maslaca ½ kašičice soli ½ kašičice paprike mleveni biber po ukusu Za nadev: 1 konzerva La Perla tunjevine 1 komad zelene paprike 1 komad crvene paprike 100 g kukuruza šećerca 1 glavica crnog luka 1 jaje 2 kašičice limunovog soka so, biber, peršun po ukusu Priprema: Korpice pripremite...

    Opširnije
  • Teleći medaljoni u tamnom sosu

    Teleći medaljoni u tamnom sosu

    10.02.2021.

    Slatko-ljuta kombinacija smeđeg šećera i ljute paprike oplemeniće ovaj specijalitet od teletine i za tren oka popraviti vaše raspoloženje. Sastojci : 9 komada telećih medaljona 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 3 komada šargarepe 1 crni luk 1 koren celera 2 čena belog luka 2 dl crvenog vina 2 dl goveđeg bujona 1 kašičica ljute paprike 1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera Priprema: Rernu zagrejte na 150 stepeni. U...

    Opširnije
  • Hladna salata od pirinča s povrćem

    Hladna salata od pirinča s povrćem

    01.02.2021.

    Veoma osvežavajuća i lagana salata, koja će vam dati dovoljno energije da se izborite sa danom pred vama. Sastojci: 100 g Riso Gallo Arborio pirinča 170 g La Perla tunjevine 1 crvena paprika 1 žuta paprika 100 g čeri paradajza 1 kašika pinjola 2 jaja so, biber po ukusu Priprema: Paprike i paradajz operite i isecite na kockice. Pirinač skuvajte u slanoj vodi i ohladite pod mlazom hladne vode, pa ostavite da se dobro ocedi. U međuvremenu skuvajte i jaja. Kada pirinač bude...

    Opširnije
  • Italijanska ljuta čorba

    Italijanska ljuta čorba

    23.01.2021.

    Vreme je za postpraznični detoks! Sastojci: 300 g Mutti polpa 1 crveni luk 1 glavica belog luka 1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera 50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja sok od limete 1 kašika korijandera 2 tortilje Malo čilija Priprema: Sve sastojke stavite u blender, pa dodajte biber i so po želji. Blendirajte dok ne dobijete gustu i penušavu smesu. Smesu lagano ukuvajte na srednjoj temperaturi i poslužite uz tortilje.

    Opširnije
  • Italijanski panini sa grilovanim povrćem

    Italijanski panini sa grilovanim povrćem

    14.01.2021.

    Jednostavni a preukusni sendviči na italijanski način. Probajte ih! Sastojci: 50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 30 ml Basso balsamiko sirćeta po 3/4 kašičice soli i bibera 4 češnja mlevenog belog luka 1 tikvica isečena na kriške debljine 1 cm 1 crvena paprika isečena na trake 1/2 male glavice crvenog luka isečenog u kriške debljine 1 cm 50 ml Mutti pelata 8 kriški svežeg italijanskog hleba debljine 1 cm 50 ml ukiseljenih ljutih...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt