najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Pljeskavice od bundeve

    Pljeskavice od bundeve

    12.11.2019.

    Ukusne i zdrave, idealne za svaku priliku. Sastojci: 400 g krompira 400 g bundeve 150 g brašna 20 g skroba 1 jaje so, biber muskatni oraščić 2 kašike putera 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  Priprema: Krompir i bundevu očistite i grubo izrendajte. Pomešajte s jajetom, brašnom i skrobom, pa dodajte so, biber i narendani muskatni oraščić. U šerpi zagrejte puter i ekstra devičansko maslinovo ulje i...

    Opširnije
  • Rižoto sa kruškama i parmezanom

    Rižoto sa kruškama i parmezanom

    03.11.2019.

    Kremasto i pikantno, vrtlog sjajnih ukusa koji će prijati vašim nepcima. Sastojci: 300 g Riso Gallo Arborio 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašika maslaca 1 crni luk 1 dl belog vina 1 l bujona od povrća 2 velike kruške 60 g rendanog parmezana 40 g hladnog maslaca Priprema: Crni luk isecite na sitne komadiće. Zagrejte 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja i kašiku maslaca, dodajte luk, posolite i kratko dinstajte dok...

    Opširnije
  • Kiselo - slatka salata sa pečenom bundevom

    Kiselo - slatka salata sa pečenom bundevom

    27.10.2019.

    Zdrava, laka za pripremu i sočna... ništa lepše da upotpunite ovaj jesenji dan. Sastojci: pakovanje mešanog zeleniša jedna kriška iseckane bundeve na kockice 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1/2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera 50 g sušenih brusnica 50 iseckanih oraha kriška izmrvljenog kozjeg sira 1 crni luk, sitno iseckan Za dressing: Malo Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1...

    Opširnije
  • Jesenja pasta sa bundevom i đumbirom

    Jesenja pasta sa bundevom i đumbirom

    20.10.2019.

    Pasta je uvek dobar izbor, pogotovo kada nas jesen obraduje ovako lepim danima. Sastojci: 1 kg bundeve 250 g Rummo paste po izboru  malo đumbira svež bosiljak so, biber Priprema: Bundevu presecite na pola, očistite semenke, zatim isecite na manje kriške. U dublji pleh sipajte vodu da prekrije dno i stavite kriške. Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni 20 minuta. Kada bundeva bude pečena izvadite je i odstranite koru. Bundevu izblendirajte sa...

    Opširnije
  • Jesenji pire

    Jesenji pire

    13.10.2019.

    Pravo je vreme za bundevu na različite načine. Probajte narandžasti pire i nećete se pokajati. Sastojci: 800 g bundeve 1 krompir 1 glavica crnog luka 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja so, biber i suvi začini Priprema: Bundevu očistite, oljuštite, iseckajte na kockice i zajedno sa očišćenim krompirom kuvajte dok ne omekša. Zatim iseckajte glavicu crnog luka i propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Skuvano povrće procedite,...

    Opširnije
  • Paradajz čorba sa knedlama od krompira

    Paradajz čorba sa knedlama od krompira

    06.10.2019.

    Temperatura je pala, a mi vam raspoloženje dižemo ovim izvanrednim receptom. Sastojci: 500 g Mutti passato (možete poručiti OVDE ) ½ l bujona od povrća manja glavica crnog luka 60 g putera 200 g skuvanog i izgnječenog krompira 3 kašike brašna 2 jajeta so, biber malo celera Priprema: Propržite sitno seckan crni luk, dodajte kašiku brašna i nalijte propasiranim paradajzom i litrom vode. Umešajte začine i celerov list i kuvajte narednih 15...

    Opširnije
  • Slani kolač od bundeve

    Slani kolač od bundeve

    28.09.2019.

    Jesen je i sezona bundeva. Evo kako ih najlepše iskoristiti. Sastojci: 300 g očišćene bundeve 200 g krem sira 2 dl jogurta ili kefira 2 jaja 0,75 dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 200 g običnog brašna 100 g integralnog brašna 1 prašak za pecivo so mešavina italijanskih začina Priprema: Očišćenu bundevu narendajte na sitno, posolite i dodajte krem sir i jaja pa dobro promešajte. Dodajte...

    Opširnije
  • Zdrava zelena pasta

    Zdrava zelena pasta

    21.09.2019.

    Veoma hranljiv obrok, idealan i za ručak i za večeru. Sastojci: 1 pakovanje Rummo špageta 100 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 400 g pilećeg filea 1 avokado 100 g badema 1 neutralna pavlaka svež bosiljak sir (parmezan) Priprema: Piletinu propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Tikvice lagano obarite a pastu skuvajte prema upustvu sa kesice. U blender stavite svež bosiljak, ekstra devičansko maslinovo ulje, pavlaku, bademe, avokado, obarene tikvice,...

    Opširnije
  • Pasta sa pekorino sirom

    Pasta sa pekorino sirom

    16.09.2019.

    Pasta je uvek u modi! Sastojci: 400 g Rummo pene 2 ljute papričice 3 čena belog luka 400 g Mutti pelata 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 100 g pekorino sira So, biber i sveži bosiljak Priprema: Izgnječite beli luk, a papričice iseckajte što sitnije. Sipajte malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, zatim ih propržite. Dodajte pelat. Kada počne da vri, dodajte začine po ukusu, kao i sir pa dobro izmešajte. Testeninu skuvajte prema upustvu sa...

    Opširnije
  • Pene sa gorgonzolom i spanaćem

    Pene sa gorgonzolom i spanaćem

    07.09.2019.

    Pasta, pasta i samo pasta! I nikada nećete pogrešiti. Sastojci: 500 g Rummo pene 250 g zamrznutog spanaća 1 glavica luka 1 čen belog luka 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 350 g pavlake 100 ml bujona 200 g gorgonzole biber, so rendani muskatni oraščić Priprema: Stavite spanać u cediljku i ostavite da se odmrzava oko dva sata. U međuvremenu zakuvajte 4-5 litara vode i 5 kašičica soli u kojoj ćete kuvati pastu. Oljuštite crni i...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt