Slani recepti
Lignje u ekstradevičanskom maslinovom ulju
29.06.2022.Pravo je vreme za lagana i brza jela koja prizivaju more. Sastojci: pakovanje smrznutih lignji 70 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 2 čena belog luka so, biber sveža majčina dušica sok od polovine limuna Priprema: Lignje odledite na sobnoj temperaturi. Nakon toga ih stavite u cediljku da se ocede. Na nekoliko kašika ekstra devičačnskog maslinovog ulja kratko propržite sitno seckani beli luk. Zatim dodajte lignje koje ste...
OpširnijePotaž od povrća savršeno letnje jelo
23.06.2022.Krem čorba može biti i ceo obrok, sit, ukusan i veoma zdrav. A i idealna priprema za leto. Sastojci: 150 g brokolija 1 glavica luka 150 g šargarepe 100 g karfiola 2 struka praziluka 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) biber, so, kari začin malo peršuna i celera Priprema: Sitno iseckajte luk i praziluk na kolutiće i propržite ih na zagrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju. Posolite, začinite biberom i karijem....
OpširnijeKrmenadle sa crnim maslinama
17.06.2022.Uz samo par sastojaka dobiećete obrok koji će biti prava zabava za vaša nepca. Sastojci: Za 4 osobe 1,2 kg svinjskih krmenadli sa koskom 150 g Il Capitano crnih maslina bez koštice (možete poručiti OVDE ) 1 čen belog luka 75 ml Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje (možete poručiti OVDE ) lovorov list sveži peršun suvo belo vino so, biber Priprema: Zagrejte u velikoj šerpi 75 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja i propržite krmenadle sa obe...
OpširnijeCaprese piletina sa krompirom
08.06.2022.Ozbiljno dobra piletina Caprese. Plus sušeni paradajz sa topljenim sirom, balzamikom i svežim bosiljkom, uz vruć i hrskav krompir. Sastojci: Za krompir: 10–12 malih crvenih ili zlatnih krompira 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručti OVDE ) beli luk u prahu, so i biber svež peršun ili vlašac Za piletinu: 450 g pilećih prsa (napraviti četiri fileta) 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja...
OpširnijePirinač sa paradajzom i povrćem
29.05.2022.Divno jelo za tople dane sa izraženim ukusom paradajza, obogaćeno dodatkom belog luka i začinskog bilja. Lagan obrok ili prilog glavnom jelu – vi birajte! Sastojci: 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 100 g Mutti pelata (možete poručiti OVDE ) 1 crni luk 3 čena belog luka 3-4 usoljena inćuna 2 šargarepe 2 paškanata 1 paprika 600 g Mutti cherry paradajza (možete poručiti OVDE ) 350 g Riso Gallo Arborio pirinča...
OpširnijeObrok salata sa pastom i skušom
21.05.2022.Delimo sa vama idealan ručak za vrele dane. Sastojci: 200 g Rummo fuzila 1 konzerva La Perla skuša fileta 200 g Il Capitano kukuruza šećerca majonez so 100 g čeri paradajza rukola 100 g Il Capitano zelenih maslina Priprema: Skuvajte testeninu i ostavite je da se ocedi i prohladi. U dublju činiju stavite skušu, pa dodajte kukuruz i testeninu. Dodajte majonez i so i dobro promešajte. Na kraju dodajte čeri paradajz, masline i rukolu.
OpširnijeItalijanske ćuftice sa kantarionom
12.05.2022.Proleće u Toskani, ali na vašem stolu. Sastojci: 400 g mešanog mlevenog mesa 3-4 kašike prezli glavica crnog luka so, biber jaje 2 grančice kantariona 8 režnjeva šunke 2 kašike putera 400 g Rummo taljatela 300 ml mleka 100 g sira pola vezice bosiljka Priprema: Očistite crni luk i iseckajte ga. U činiju sa mesom dodajte seckani luk, jaje, prezle, so i biber, pa sve dobro promešajte. Grančice kantariona operite, prosušite i otkinite osam...
OpširnijeVegetarijanska pica
30.04.2022.Bilo da ste vegeterijanac ili ne, ova jednostavna, a preukusna pica, biće pravi izbor. Sastojci: 300 g brašna 150 ml mlake vode 20 g svežeg kvasca 20 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 150 g sira gauda 250 g paradajza 250 ml Mutti paradajz pirea so, origano sveži bosiljak Priprema: Izmrvite kvasac, dodajte mlaku...
OpširnijeTorta pasqualina s ricottom, jajima i spanaćem
18.04.2022.Torta pasqualina je italijanski slasni specijalitet koji se tradicionalno priprema za Vaskrs. Sastojci za testo: 300 g glatkog brašna 100 g integralnog brašna 50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašičica soli 1 kesica suvog kvasca 250 ml mlake vode Sastojci za nadev od spanaća: 400 g spanaća 200 g graška 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 čen belog luka prstohvat soli sveže mleveni biber 1/2 kašičice...
OpširnijeProlećno varivo sa patlidžanom
03.04.2022.Idealan recept za one koje žele ukusno jelo u najboljoj kombinaciji povrća i mesa. Sastojci: 100 suvih šljiva 2 mlada luka 500 g junetine 2 patlidžana 500 ml Mutti paradajz sosa 50 g Il Capitano crnih maslina ¼ kašičice muskatnog oraščića 3 paprike babure 2 mlade tikvice 2 kašike maslaca ¼ kašičice kajdžuna nekoliko zrna bibera so Priprema: U većoj šerpi i na srednjoj temperaturi otopite maslac. Mladi luk dobro operite, pa...
Opširnije