najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Canederli

    Canederli

    19.11.2022.

    Ove začinjene loptice, prelivene bistrom supom, biće vrhunska zamena ćuftama na koje smo navikli. Sastojci: 200 g starog hleba 200 ml mleka 2 jaja 1 prstohvat muskatnog oraščića 125 g maslaca 1 glavica crnog luka 150 g pančete 80 g Pronto gauda sira (možete poručiti OVDE ) 150 g brašna 1 šaka peršuna so, biber Priprema: Hleb iseckajte na kockice (oko 1 cm) i pomešajte sa mlekom. Posolite, dodajte biber i prstohvat muskatnog oraščića i...

    Opširnije
  • Slani štapići na italijanski način

    Slani štapići na italijanski način

    10.11.2022.

    Preukusni italijanski štapići koji će svakoj proslavi dati poseban pečat. Sastojci: 375 gr belog brašna 160 ml vode 4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) dodatno ekstra devičansko ulje za premazivanje 1 kašičica meda ravna kašičica soli ravna kašika suvog kvasca griz za posipanje Priprema: Umesite mikserom za testo pola brašna, vodu od koje ste oduzeli samo malo za kvasac, ulje, med i so. Testo...

    Opširnije
  • Vegeterijanska musaka od tikvica

    Vegeterijanska musaka od tikvica

    28.10.2022.

    Danas je idealan dan za ručak bez mesa. Sastojci: 150 g Riso Gallo integralnog pirinča (možete poručiti OVDE ) 1 kg mladih tikvica 3 – 4 struka mladog luka 1 šargarepa 2 jajeta 200 ml pavlake 2 – 3 kašike peršuna 2 čena belog luka 100 g rendanog sira 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE )   Priprema: Tikvice operite, oljuštite i isecite ih na kolutove ili listove, posolite i ostavite da odstoje...

    Opširnije
  • Punjeni paradajz

    Punjeni paradajz

    22.10.2022.

    Neka ova jesen miriše na gurmanluk! Sastojci: 2 kg paradajza 300 g mlevene junetine 2 glavice crnog luka 500 g mešane zeleni (šargarepa, paškanat, peršun, celer) 1 šoljica Riso Gallo Arborio pirinča (možete poručiti OVDE ) 3 jaja 2 dl kisele pavlake 1 veza peršuna so Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (možete poručiti OVDE ) Priprema: Paradjzu skinite vrh, izdubite ga, posolite, pa na suvoj krpi ostavite ih okrenute čitav dan da...

    Opširnije
  • Burgeri sa pirinčem i orasima

    Burgeri sa pirinčem i orasima

    13.10.2022.

    Ukoliko ste u potrazi za receptom za ukusne vege burgere od jednostavnih namirnica – na pravom ste mestu! Sastojci (4 osobe): 50 g Riso Gallo Arborio pirinča (možete poručiti OVDE ) 200 g Il Capitano crvenog pasulja (možete poručiti OVDE ) 60 g sušenog paradajza u ulju 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 100 g mlevenih oraha 30 g prezli 1 veći crni luk 3 kašičice suvih začina Priprema: Pirinač skuvajte u 200 ml...

    Opširnije
  • Malidžano namaz

    Malidžano namaz

    28.09.2022.

    Ovo je lagani recept koji će se sigurno dopasti ljubiteljima mediteranske kuhinje. Sastojci: 2-3 plava patlidžana 300 g punomasnog svežeg sira 2 čena belog luka 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) so, biber Priprema: Patlidžane zajedno s korom pecite u rerni na 200 stepeni do sat vremena. Kad se ohlade, skinite koru i usitnite ih u blenderu. Dodajte tri kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, posolite i pobiberite po ukusu,...

    Opširnije
  • Rižoto za početak jeseni

    Rižoto za početak jeseni

    22.09.2022.

    Za sve one koji vole da se igraju u kuhinji! Sastojci: 300 g bundeve 200 g Riso Gallo Arborio pirinča (možete poručiti OVDE ) 1 crn luk 1 čen belog luka 1dl belog vina 2l bujona 40 g putera (plus 20 za serviranje) 3 kašike Carapelli eskstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) so, biber 50 g parmezana nekoliko listova sveže žalfije ili prstohvat suve   Priprema: Oljuštite i nasecite bundevu na kocke, a crni luk iseckajte sitno. Na dve kašike...

    Opširnije
  • Salata od tunjevine i belog pasulja

    Salata od tunjevine i belog pasulja

    13.09.2022.

    Obrok koji se lako i brzo može pripremiti, prava proteinska bomba. Sastojci: 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 2 čena belog luka 3 kašike limunovog soka 2 kašičice ruzmarina 425 g Il Capitano beli pasulj belog pasulja (možete poručiti OVDE ) 2 paradajza 1/3 šolje peršuna 340 g La Perla tunjevine (možete poručiti OVDE )   Priprema: Pomešajte ekstra devičansko maslinovo ulje, limun, beli luk i...

    Opširnije
  • Vegetarijanski kaneloni

    Vegetarijanski kaneloni

    23.08.2022.

    Ovo sjajno italijansko jelo ima neograničen broj načina pripreme, a mi smo danas odabrali ovaj za vas. Sastojci za četiri osobe: 3 komada crnog luka pola kašičice biberа 4 čena belog luka 2 pakovanja Rummo Cannelloni all'uovo (možete poručiti OVDE ) 400 g Mutti pelata (možete poručiti OVDE ) pola kašičice mešavine začina so 2 komada krompira 150 g spanaća 250 g šampinjona 2 komada šargarepe 400 g tikvica 350 g trapist sira Priprema: U...

    Opširnije
  • Marinirane tikvice

    Marinirane tikvice

    11.08.2022.

    Ovaj aromatičan specijalitet lako će se slagati uz svako jelo. Sastojci: 400 g tikvica 2 dl Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 0,25 dl Basso aceto balsamico (možete poručiti OVDE ) 2 čena belog luka 8 listova bosiljka 4 lista žalfije manja vezica vlašca 1 kašičica ruzmarina so, biber u zrnu Priprema: Tikvice operite, isecite ih na kolutove, svaku pomalo posolite i stavite na krpu, pa ih krpom i prekrijte, kako bi upile višak...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt