najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Fuzili sa bundevom i spanaćem

    Fuzili sa bundevom i spanaćem

    16.09.2021.

    Ovo preukusno jelo od testenine sa pančetom, bundevom i spanaćem idelan je predlog za zdravu večeru, a svež ruzmarin daje nastupajućoj jeseni dodatni egzotični ukus. Sastojci 350 g Rummo fuzila 200 g pančete 1 ½ kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 750 g bundeve isečene na kockice 2 grančice ruzmarina pola kašičice čili pahuljica 3 čena belog luka 100 g mladog lista spanaća narendan parmezan Priprema: Pančetu propržite oko pet minuta dok...

    Opširnije
  • Pirinač sa pečurkama i začinskim biljem

    Pirinač sa pečurkama i začinskim biljem

    07.09.2021.

    Aromatične pečurke, puno začinskog bilja i brusnice čine neodoljivu kombinaciju koju jednostavno morate probati. Sastojci: 400 g Pronto seckanih šampinjona 1/2 kašičice semenki kima 2 glavice crnog luka 1 zeleni čili, iseckan 2 kašičice paste od đumbira i belog luka 1/4 kašičice mlevene kurkume 1/4 kašičice crvenog čilija u prahu 2 kašičice mlevenog korijandera 1 kašičica svežeg korijandera 1 paradajz, iseckan 1/2 kašičice...

    Opširnije
  • Sicilijanski prilog od krompira

    Sicilijanski prilog od krompira

    29.08.2021.

    Idealno kao prilog ili toplo predjelo, vegeterijanci će ga posebno voleti. Sastojci: 1 kg crvenog krompira 1 glavica crnog luka 1 kašika kapara 100 g Il Capitano zelenih maslina bez koštice 1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera 0,5 dl belog sirćeta 5 kašika Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja so i biber Priprema: Oljuštite krompir, operite i isecite ga na kockice. Oljuštite luk, tanko ga isecite i propržite u dubljem tiganju na...

    Opširnije
  • Patlidžan na italijanski način

    Patlidžan na italijanski način

    16.08.2021.

    Jelo koje nikada ne izlazi iz mode. Sastojci: 1 kg patlidžana 200 g kačkavaljaso, biber 1 kg paradajza, 3 čena belog luka bosiljak, origano, italijanski začini Carapelli ekstra devičansko ulje 2 kašike parmezana Sastojci: Plavi paradajz operite i uzdužno isecite na deblje kriške. Ovako pripremljene šnitove stavite u slanu ključalu vodu i kuvajte oko pet minuta. Kuvajte jednu po jednu krišku. Procedite i ohladite. Spremite sos od paradajza - paradajz operite,...

    Opširnije
  • Savršena letnja salata iz Italije

    Savršena letnja salata iz Italije

    28.07.2021.

    Burrata sir, dinje, pršuta, bosiljak… Da li je potrebno još nešto reći? Sastojci: 100 g pršute 400 g dinje 200 g burrata sira 100 g cherry paradajza veza svežeg bosiljka 2 kašike džema od smokava pola limuna (sok) 1 kašičica tucane paprike 1 kašika meda 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašika Basso aceto balzamiko 50 g oraha 50 g ostalih orašastih plodova Priprema: Grlijute kratko tanko...

    Opširnije
  • Letnja osvežavajuća čorba od graška

    Letnja osvežavajuća čorba od graška

    19.07.2021.

    Zdrava ishrana ne bira godišnje doba, tako da i leti svom organizmu morate priuštiti dovoljno minerala. Sastojci: 600 g mladog graška 1 glavica luka 1 kašičica mlevene paprike 300 g šargarepe 1 kašika brašna 1 veza mirođije 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 l juneće supe mešavina začina, biber Priprema: Luk i šargarepu isecite na kockice, a mirođiju sitno iseckajte. Na malo ekstra devičanskog...

    Opširnije
  • Pikantna goveđa obrok salata

    Pikantna goveđa obrok salata

    07.07.2021.

    Sjajna ideja za ukusan ručak ili večeru za čiju pripremu nije potrebo provesti sate pored šporeta, što nam ovih dana baš ide u prilog. Sastojci: 300 g goveđeg filea pola crvenog luka, tanko isečenog 1 krastavac zelena salata ili mladi spanać Za preliv: 2-3 čena belog luka ljuta papričica po izboru so 3 kašike svežeg soka od limete 1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja Priprema:...

    Opširnije
  • Pileća piccata sa prelivom od limuna

    Pileća piccata sa prelivom od limuna

    05.04.2021.

    Jednom kada probate ovu pikantnu, a opet nežnu piletinu, nećete oklevati da je napravite za prijatelje. Sastojci: 8 polovina pilećih prsa bez kostiju 2 jajeta 2 kašike plus 1/4 šolje suvog belog vina 5 kašika limunovog soka 3 čena belog luka, izgnječenog 1/8 kašičice sosa od ljute paprike 1/2 šolje brašna 1/2 šolje rendanog parmezana 1/4 šolje mlevenog svežeg peršuna 1/2 kašičice soli 3 kašičice Carapelli...

    Opširnije
  • Brokoli na sicilijanski način

    Brokoli na sicilijanski način

    27.03.2021.

    Italijani obožavaju brokoli, a jedna od omiljenih kombinacija im je sa inćunima. Sastojci: 2 kašike Il Capitano crnih maslina 8 fileta inćuna 1 crveni luk 60 g gaude 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 10 šolja brokolija 2 šolje crvenog vina so Priprema: Iseckajte masline, sir, inćune i crveni luk. Pomešajte sve sastojke s ekstra devičanskim maslinovim uljem, posolite i ostavite sa strane. U vatrostalnu posudu slažite red brokolija...

    Opširnije
  • Piletina sa pirinčem i karijem

    Piletina sa pirinčem i karijem

    18.03.2021.

    Pirinač i piletina – nepresušna osnova za maštovite kombinacije. Donosimo vam jednu od njih. Sastojci: 500 g pilećih grudi, bez kostiju 400 g Riso Gallo arborio pirinča 1 glavica crnog luka 100 ml Mutti polpa ½ šolje bujona od pileća 2 kašike karija 1 kašičica soli 400 g Mutti sosa 2 kašike soka od limuna peršun za dekorisanje Priprema: Pirinač skuvajte u posoljenoj vodi i ostavite da se procedi. Pileće grudi iseckajte na...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt