najbolja ulja italije

Italijanska kajgana

Italijanska kajgana

Evo kako Italijani doručkuju!

Sastojci:

9 jaja

100 g šunke

60 g parmezana

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

maslac

Priprema:

Šunku možete sitno iseckati ili iseći na tanje listove. Parmezan narendajte i tvrdo skuvajte tri jajeta. U tiganj stavite kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja, pa kada se ulje zagreje, dodajte tri cela jajeta. Kajganu ne mešajte, nego je ostavite kao omlet. Na ispečeni omlet poređajte na kolutiće isečena jaja, preko stavite šunku i parmesan, pa sve prelijte vrelim maslacem. Napraviti opet, u drugom tiganju, isto od tri jajeta, na identičan način kao i prvu. Stavite je preko nadeva od šunke i parmezana i odmah služite.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt