najbolja ulja italije

Kalcone sa Mutti sosom

Kalcone sa Mutti sosom

Savršeno pecivo koje ćete uvek spremati!

 

Sastojci:

 

Za testo:

180 grama brašna

pola kašičice soli

kašičica suvog kvasca

4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 dl mlake vode

 

Za nadev:

1 dl Mutti pizza sosa

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera

prstohvat soli

malo origana

5-6 listova šunke

2 kašike parmezana

50 grama kačkavalja

 

Priprema:

 

Zamesite testo i pokrijte, pa ostavite pet minuta da nadođe, a u međuvremenu, pripremite nadev. Pomešajte paradajz sos sa ekstra devičanskim uljem i origanom i ostavite da odstoji u frižideru.

Testo ponovo premesite i razvucite na pobrašnjenoj površini, da bude debljine oko dva milimetra. Premažite pripremljeni paradajz sos po polovini testa, a odozgo poređajte šunku, pospite parmezan i stavite kačkavalj iseckan na kockice. Preklopite testo i prstima pritisnite ivice da se spoje, a zatim kalconu prebacite na papir za pečenje.

Rernu zagrejte na 230 stepeni, a za to vreme ostavite testo da stoji na sobnoj temperaturi. Kalconu prebacite u rernu na papiru za pečenje, tako da rešetka bude što bliže grejačima. Pecite je desetak minuta ili dok testo ne dobije zlatnu boju, a po vađenju iz rerne je možete premazati sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt