najbolja ulja italije

Slatki recepti

  • Pirinčani kolač sa pomorandžom

    Pirinčani kolač sa pomorandžom

    19.01.2017.

    Ne plašite se izazova u kuhinji, jer krajnji ishod ovog recepta je neobičan kolač sa savršenom aromom citrusa.

    Opširnije
  • Pirinčani kolač sa pomorandžom

    Pirinčani kolač sa pomorandžom

    19.01.2017.

    Ne plašite se izazova u kuhinji, jer krajnji ishod ovog recepta je neobičan kolač sa savršenom aromom citrusa.

    Opširnije
  • Krostata sa marmeladom od pomorandže

    Krostata sa marmeladom od pomorandže

    16.01.2017.

    Unesite duh Italije u svoj dom i napravite pravi italijanski tradicionalni deset – čuvenu krostatu. Poslužite je uz kafu ili čaj.

    Opširnije
  • Južnotirolske kocke sa lešnikom

    Južnotirolske kocke sa lešnikom

    26.12.2016.

    Ukoliko vas zanima čime se Italijani tradicionalno slade tokom božićnih praznika, donosimo vam recept za ukusne kocke od lešnika. Recept za 6 osoba Vreme pripreme: 45 minuta Sastojci: 150 g brašna ½ kašičice praška za pecivo 65 g putera 165 g Azucar Demerara smeđeg šećera 1 jaje 1 kašičica rendane kore limuna prstohvat soli 100 g putera 10 g Demerara smeđeg šećera sa vanilom 2 kašike vode 100 g lešnika, iseckanog...

    Opširnije
  • Zelten torta

    Zelten torta

    19.12.2016.

    Zelten torta je simbol ljubavi u Južnom Tirolu. Pripremite je i otkrijte zašto je tako. Ssatojci: 200 g brašna 150 g Azucar Demera smeđeg šećera 1 kesica praška za pecivo 100 g putera 3 jaja 1/2 šolje mleka 1/2 špolje brendija (Italijani koriste grappa) 100 g suvih smokvi 200 g oraha i pinjola 100 g mešavine kandiranog voća 100 g suvog grožđa   Priprema: Stavite suvo grožđe u posudu sa vodom i nakon 40 minuta ocedite ga dobro...

    Opširnije
  • Tirolski novčići sa anisom

    Tirolski novčići sa anisom

    13.11.2016.

    Začin anis, veoma cenjen u južnotiroloskoj oblasti, ovom kolaču, koji je jedan od najukusnijih u ovoj regiji, daje autentičan lokalni ukus. Vreme pripreme: 30 min Recept za 4 osobe Sastojci: 120 g putera, sobne temperature 150 g Demerara smeđeg šećera u prahu sa vanilom 1 kašika soka od limuna 2 žumanca 2 jaja 180 g brašna 1 kašika usitnjenog anisa džem od kajsije 50 g Schogetten tamne čokolade   Priprema: Preko pleha položite papir za pečenje....

    Opširnije
  • Južnotirolska torta sa crvenim vinom

    Južnotirolska torta sa crvenim vinom

    10.11.2016.

    S pravom kažu da ako nekog želite da zavedete, pozovite u pomoć tamnu čokoladu i crveno vino. A kako se ova dva užitka savršeno uklapaju u torti, pogledajte u receptu koji smo pripremili za vas. Vreme pripreme 1 h 20 min Recept za 12 osoba Sastojci: 250 g Azucar Demerara smeđeg šećera 100 Schogetten tamne čokolade 250 g putera 250 g brašna 4 jaja 1 kašičica cimeta 1 kesica praška za pecivo 1 kesica vanilin-šećera prstohvat soli 1...

    Opširnije
  • Napolitanska pita sa pirinčem i rikotom

    Napolitanska pita sa pirinčem i rikotom

    12.05.2016.

    Sastojci za testo: •    3 šolje brašna  •    4 kašike A zucar Demero smeđeg šećera •    1 ½ kašičice soli •    1 pakovanje putera •    1 celo jaje •    1 žumance •    6 kašika hladne vode Sastojci za fil:  •    1 šolja Riso Gallo pirinča dugog zrna...

    Opširnije
  • Kremasti pirinčani puding sa prelivom od borovnica

    Kremasti pirinčani puding sa prelivom od borovnica

    21.03.2016.

    Kada se zaželite slatkih ukusa iz domaće radinosti, sve što je potrebno je malo volje i par sastojaka koje sigurno imate u svojoj kuhinji. Užitak je zagarantovan. Napravite ovaj sasvim drugačiji puding i uživajte u kremastom popodnevnom desertu. Potrebno vam je za puding: ¾ šolje italijanskog Riso Gallo Arborio pirinča 2 šolje mleka 1/3 šolje šećera ¼ kašičice soli 1 jaje umućeno 2/3 šolje suvog grožđa (po želji) 1...

    Opširnije
  • Pirinčane slatke palačinke

    Pirinčane slatke palačinke

    03.03.2016.

    Ovo je jedan veoma jak i nesumnjivo ukusan, neobičan specijalitet. Pravi izbor ako želite da unesete malo novina u  svoju kuhinju. Potrebno je:  •    1 litar mleka, •    60 gr šećera, •    300 gr Riso Gallo Arborio pirinča •    20 gr kvasca,  •    150 gr brašna,  •    1 kašičica cimeta,  •    narendana...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt