najbolja ulja italije

Biscotti

Biscotti

Iako poznati kao praznična poslastica, biscotti se mogu pripremati bilo kada u toku godine. Poreklom su iz predivne Sardinije. Dugo traju, ne raspadaju se i veoma su ukusni.

Sastojci:

150 g Azucar Demero smeđeg šećera

360 g brašna

prstohvat soli

1 ½ kašičica praška za pecivo

115 g putera

3 jaja

1 kašičica ekstrakta vanile

½ kašičice ekstrakta badema

1 kašičica anisa

140 g celih sirovih badema, blago tostiranih

pola šake suvih seckanih brusnica

Priprema:

U prosejano brano umešajte so i prašak za pecivo. U drugoj većoj posudi mikserom dobro umutite smeđi šećer i puter dok ne dobijete kremastu smesu. Tome dodajte jedno po jedno jaje i na kraju ekstrakt vanile i badema. U to umešajte smesu sa brašnom. Dodajte tostirane bademe, začin anis i iseckane brusnice i sve dobro pomešajte. Testo stavite u frižider na pola sata da se stegne.

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Podelite testo na dva dela i svaki oblikujte u široku veknu dugu oko 40 cm i široku oko 4-5 cm. Stavite ih na plitki pleh obložen papirom za pečenje. Pecite vekne oko pola sata. Ostavite ih da se priohlade na 15 minuta i isecite ih potom na kriške oko 2 cm širine. Poređajte komade isečenom stranom na dole i pecite još 20 minuta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt