najbolja ulja italije

Džem od breskve i nane

Džem od breskve i nane

Breskva i nana zajedno u džemu? Jednostavno morate probati.

Sastojci:

2 kg breskvi, oljuštenih i iseckanih

1 kg Azucar Demero smeđeg šečera

1 veza nane

cimet (po želji)

Priprema:

Pomešajte breskve i smeđi šećer u šerpi i ostavite da odstoje 10 minuta. Zatim dodajte vezu nane i cimet po želji. Kuvajte do ključanja i ostavite pet minuta da vri. Sklonite penu sa površine i ostavite da se malo ohladi. Po želji možete ostaviti ili izvaditi nanu. Sipajte džem u zagrejane tegle. Dobro zatvorite i okrenite tegle naopkao na pet minuta. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt