najbolja ulja italije

Džem od jagoda sa chia semenkama

Džem od jagoda sa chia semenkama

Jagode su sada najbolje! Napravite ovaj džem i produžite im sezonu.

 

Sastojci:

3 kg očišćenih i opranih jagoda, iseckanih

1.6 kg Azucar Demero smeđi šećer (4 teglice), a ako su jagode slatke, možete smanjiti količinu šećera na 2-3 teglice, tj 800 – 1. 200 grama.

sveže isceđen sok od limuna (6 – 10 komada)

6 kašika chia semenki (može i 12 ako volite gušći džem)

 

Priprema:

Jagode stavite u veliku šerpu i pospite šećerom. Dodajte sok od limuna i ostavite da odstoji oko pola sata. Jagode kuvajte na najjačoj temperaturi oko pola sata a nakon toga smanjite temperaturu i kuvajte još oko 30 – 40 minuta. Pri samom kraju kuvanja dodajte chia semenkei kuvajte još dva minuta. Sipajte vruć džem u tople tegle.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt