najbolja ulja italije

Gelato Italiana

Gelato Italiana

Sa ovim sladoledom nema greške, jer je satkan od vrhunskih sastojaka.

Sastojci:

70 g Schogetten crne čokolade

50 g Azucar Demero smeđeg šećera

1 dl slatke pavlake

1 dl mleka

3 žumanceta

1 jaje

kašičica ekstrakta vanile

1,5 kašičica glukoznog  sirupa

 

Priprema:

Žumanca, jaje i polovinu smeđeg šećera  skuvajte na pari, uz stalno mešanje.Smesa je gotova kad postane veoma gusta.

Mleko, slatku pavlaku, preostali šećer i ekstrakt vanile stavite u šerpu i pustite da provri, povremeno mešajući. Smesu od žumanaca ostavite na pari, a smesu od mleka lagano ulivajte, neprestano mešajući, sve dok se masa ne sjedini.

Smesu i dalje ostavite na pari, pa dodajte glukozni sirup i otopljenu čokoladu. Kad se sve sjedini, sklonite s pare, ostavite da se malo prohladi, pa stavite u frižider.

Na svakih deset minuta sladoled iizvadite, promešajte i vratite frižider. Kad masa počne da se zgušnjava tako da ostaje na varjači, smesu procedite kroz cediljku i izlijte u plastičnu posudu, pa je stavite u zamrzivač. Svakih pola sata promešajte sladoled, kako se ne bi stvorili kristalići leda. Ostavite u zamrzivaču četiri sata.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt