najbolja ulja italije

Italijanski hleb od pomorandže

Italijanski hleb od pomorandže

Uz šolju kafe ili čaja ovaj hleb će stvoriti pravi vatromet ukusa.

 

Sastojci:

280 g brašna

150 g Azucar Demera smeđeg šećera

1 prašak za pecivo

60 g putera

1 jaje

180 ml  ceđenog soka od pomorandže (dve veće pomorandže)

50 g kandiranih korica limuna i pomorandže

50 g suvih brusnica

50 g Schogetten crne čokolade

50 g seckanih lešnika

 

Priprema:

Dve veće pomorandže dobro operite, osušite pa izrendajte koricu. Iscedite sok, odvojite 180 ml. U posudu za mešenje sipajte prosejano brašno, smeđi šećer, prašak za pecivo, so i izrendanu koricu pomorandže.

Dodajtena kockice isečen hladan puter, rukama utrljajte puter u testo, dok ne postane mrvičasto. Dodajte jaje i sok od pomorandže, pa sve izmešajte. Umešajte kandirane korice limuna i pomorandže, brusnice, čokoladu i lešnike i lagano pomešajte.

Testo sipajte u duguljasti četvrtasti pleh obložen papirom i pecite na 180*C, oko 40 minuta. Ostavite kolač da se dobro ohladi pre mrvljenja.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt