najbolja ulja italije

Italijanski sladoled od breskvi

Italijanski sladoled od breskvi

Vreli dani nikako ne idu bez sladoleda, a još ako je pripremljen od sezonskog voća, onda je to prava stvar.

Sastojci:

75 g Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)

1 1/2 kašike želatina

prstohvat soli

300 ml slatke pavlake

300 g breskvi

 2 kašike likera od breskve

1 belance

Priprema:

Izmešajte smeđi šećer, želatin i so i stavite u manju šerpu. Dodajte potom pavlaku, zagrejte i mešajte na srednjoj temperaturi oko 3-4 minuta, dok se smeđi šećer i želatin potpuno ne otope. Ostavite sa strane i prohladite. U blenderu izmiksajte breskve i dodajte pavlaku, liker od breskve i dobro promešajte. Umutite belance, pa polako dodajte smesu od breskvi. Sve ovo sipajte u kalup, ostavite da se zaledi oko sat vremena, prebacite u činiju i mutite najjačom brzinom oko 2 minuta, dok smesa ne postane penasta i lagana. Ponovo vratite u isti kalup, prekrijte folijom, dobro zatvorite okolo i ostavite u zamrzivaču najmanje 8 sati ili preko noći.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt