najbolja ulja italije

Krumiri

Krumiri

Italijani se veoma ponose ovim kolačićima. Otkrijte i vi njihovu tajnu…

Sastojci:

350 g brašna

100 g Azucar Demero smeđeg šećera

3 žumanceta

so

200 g putera

seme vanile

Priprema:

Poređajte tri pleha za kolače sa papirom za pečenje. Koristite tubu za ukrašavanje i vrh sa zvezdastim oblikom. U blender stavite puter i smeđi šećer i mešajte oko 4 - 5 minuta, pa dodajte seme vanile, žumanca i brašno, tri puta po malo. Vodite računa da između svakog dodavanja sastojka prođe oko jedan minut.

Napunite tubu za ukrašavanje sa smesom i pravite kolačiće u obliku polumeseca od otprilike 7 centimetara dužine. Kada završite stavite kolače u frižider na 30 minuta, kako bi pre pečenja zadržali oblik. Zagrejte rernu na 180C i pecite kolače oko 12 do 15 minuta, dok ne postanu zlatno - braon.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt