najbolja ulja italije

Gurmanski vodič kroz istočnu obalu Sicilije

Gurmanski vodič kroz istočnu obalu Sicilije

Italija je na bezbroj načina posebna i drugačija od ostatka sveta. Tako, ono što je neobično kada je u pitanju ova zemlja je to što nećete naći mnogo kioska brze hrane. Takva mesta postoje, ali mnogo manje nego što se misli. Nasuprot tome, na Siciliji postoje prelepi restorani i picerije sa pogledom iz snova na pučinu.

Italija ima stila, a Sicilija dušu. Ovo ostrvo bogato je duhom, dugom istorijom i kulturom i velikom voljom za životom. Uživa se u svakom trenutku, što je slučaj i sa hranom koju daruje izuzetno plodno sicilijansko tlo i koju oblikuje zanimljiva sicilijanska kuhinja.

Taormina je definitivno najpopularnije turističko mesto na Siciliji, a restoran picerija Vila Zuccaro je verovatno najpoznatija picerija u Taormini. Ušuškana u sam centar, ima predivan pogled na trg ispred sebe. Kamena zgradica opkoljena palmama odiše pravim italijanskim duhom koji se može osetiti samo na Siciliji.

Tiramisu je još jedna izuzetna picerija u mestu Taormina na istočnoj strani Sicilije. Pored toga što u svom meniju ima neverovatan izbor pica koji prelazi brojku od četrdeset vrsta, Tiramisu taverna nudi i veliki broj tradicionlnih sicilijanskih jela, kao i bogat izbor vina. Podrum vina koji nudi ovaj restoran zaista je impozantan. Podrum vina broji više od 1.000 različitih vrsta i brendova vina, od čega su najviše ponosni na svoja vina koja se proizvode u regijama Friuli, Piemonte, Toskana i Sicilija.

Restoran picerija Taormina dobio je ime po svom gradu. Ovaj gurmanski raj nalazi se na spektakularnom mestu i ima još bolji pogled. Simaptična terasa visoko u brdu sa divno osvetljenim stolovima i autentičnom ogradom pruža pogled na Jonsko more. Pored toga, hrana je fenomenalna.

Iz restorana Al Saraceno imaćete utisak da vam je vulkan Etna toliko blizu da možete da ga dohvatite. Restoran se nalazi na oko pet minuta vožnje od centra grada, iznad centra grada visoko u brdu, a ispod zamka Castello Saraceno, koji je samo jedan od neverovatnih zamaka koje ćete moći da vidite kroz obilazak Sicilije. 

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt