najbolja ulja italije

Carapelli

Carapelli je brend br.1 u Italiji  u kategoriji hladno ceđenih maslinovih ulja (extra virgin)  sa sedištem u renesansnom dragulju - Firenci, u srcu čuvene Toskane. Priča o današnjem brendu broj 1 u Italiji datira iz davne 1893. godine, kada su je osnovali Cesire i Costantino Carapelli, započevši tada pionirski projekat prodaje maslinovog ulja  u svom rodnom gradu Montevarchi, u Italiji. U 1940. godini, njihov san preseljenja poslovanja u Firencu se obistinjuje. Kompanija je astronomski brzo rasla po veličini i popularnosti, da bi iste godine postala najmodernija prehrambena kompanija u Italiji. Tako je Carapelli polako stvarao istoriju ukusa najkvalitetnijeg italijanskog maslinovog ulja. Danas je Carapelli vodeći italijanski brend u proizvodnji ekstra devičanskog maslinovog ulja (po istraživanju Ac NILSEN), a 30 % svoje proizvodnje Carapelli izvozi u Europu i Ameriku. Carapelli je danas deo najveće internacionalne grupacije "Deoleo", koja je apsolutni lider u svetu po proizvodnji najkvalitetnijeg maslinovog ulja, a svaki brend iz ove grupacije je lider u nekoj zemlji - Italiji, Španiji i USA: "Carapelli" (broj 1 u Italiji), "Bertolli" (broj 1 u svetu), "Carbonell" (broj 1 u Španiji i najprodavanije špansko ulje na svetu .U grupaciji su i još tri brenda  Sasso ,Hojiblaca i Kopie.
U želji da potrošačima pruži najrelevantniji dokaz o kvalitetu svojih ulja, 2001. godine, Carapelli je pokrenuo interni centar za proveru kvaliteta, u kome se mere 22 parametra maslinovih ulja, koji su strožiji od onih koje zahteva zakon. Svetski uspeh Carapelli kompanije se bazira na brizi o čitavom procesu proizvodnje: od izbora najboljih maslina iz srca Toskane, analize i praćenja svih faza nastanka ulja, punjenja, pakovanja i distribucije. Carapelli čak redovno testira upakovane proizvode, kako bi bili sasvim sigurni da njihova senzorska svojstva zadovoljavaju najstrože standarde.
Ali tu nije kraj inovacijama. Carapelli je oformio i svoj istraživački centar, neprofitnu organizaciju za proučavanje i sticanje znanja o prehrambenim i zdravstvenim svojstvima kao i prednostima maslinovog ulja. Sa kapacitetom proizvodnje od preko 150.000 tona godišnje, svojim kvalitetom i posvećenošću krajnjem potrošaču i zaštiti životne sredine, Carapelli je nosilac brojnih certifikata (ISO 9001, ISO 14001, BRC, IFS, CSQA ). Certifikat CSQA garantuje da je Carapelli maslinovo ulje autentično sa precizno definisanim nutricionističkim sadržajem, skladnog ukusa i arome sa visokom koncetracijom fenola i tokoferola koji su prirodni antioksinadansi.
Grafički prikaz istraživanja najpopularnijih brendova proizvodnje maslinovog ulja u Italiji:

Izvor istraživanja: NielsenMarkettrack Italy

Šta još čini Carapelli najkvalitetnijim maslinovim uljem?

Pravilnikom EU propisano je da dozvoljeni procenat masnih kiselina u ovim uljima iznosi maksimalno 0.8%, dok je u Srbiji dozvoljeno do 1%. Što je procenat masnih kiselina manji - ulje je kvalitetnije. Zato je jako bitno da pri kupovini hladno ceđenog ekstradevičanskog maslinovog ulja obratite pažnju na procenat kiselosti. Carapelli  ulja sadrže svega 0,3%  i 0,5 % slobodnih masnih kiselina, što ga, između ostalih prednosti, čini brendom broj 1 u Italiji, a samim tim i u Srbiji.
Carapelli je ekstra devičansko hlađeno ulje premium kvaliteta  dobija se mehaničkim presovanjem i ceđenjem bez ikakvog zagrevanja i hemijskog tretiranja. Ovo ulje sadrži samo pulpu  (meso masline), ne sadrži kominu (ljusku i košticu, najlošije delove masline). 
Carapelli maslinovo ulje sadrži gomilu andioksidanasa koji sprečavaju starenje ćelija , kao i fenoleI tokoferol koji jačaju odbrambenu moć organizma u borbi sa svakodnevnik stresom. Državna američka gaencija FDA preporučuje konzumaciju dve supene kašike Carapelli maslinovog ulja dnevno, jer se na taj način smanjuje rizik od koronarnih srčanih bolesti.
Za vrhunski kvalitet maslinovog ulja potreban je zdrav i kvalitetan plod, ručna berba, hladan postupak prerade u roku od 24 sata, čuvanje ulja u inox bačvama bez prisustva vazduha na temperaturi od 18ºC, te punjenje u boce pod najstrožim tehnološkim uslovima. Ovako dobijeno ulje najbogatije je nutritivno vrednim elementima i ima naglašeno aromatičnu notu. Sve ove osobine i način proizvodnje pripadaju Carapelli maslinovom ulju.
Mediteranska dijeta koja je bogata maslinovim uljem, sa malo kalorija, igra važnu ulogu u prevenciji od tumora i kardio vaskularnih bolesti. Takođe smanjuje rizik od ateroskleroze, zadebljanja i taloženja masnih naslaga na zidovima arterija.
Naravno, kao osnovu svakog jela možemo koristiti “Carapelli” hladno ceđeno maslinovo ulje. Budući da hladno ceđena (extra virgine) maslinova ulja imaju izuzetnu otpornost prema visokim temperaturama, posebno extra virgine maslinovo ulje sa mali procentom masnih kiselina, što ga čini pogodnim i za kuvanje i pečenje. 
Izaberi Carapelli maslinovo ulje I definitivno si izabrao zdravlje!

 • Carapelli Il Frantoliva olive oil 1l

  Carapelli Il Frantoliva olive oil 1l

  13.05.2019.

  Napravljeno od mešavine rafinisanih maslinovih ulja i devičanskih maslinovih ulja, Frantoliva se preporučuje kao začin, a i za svakodnevno kuvanje. Idealan je za one koji vole kuhinju sa delikatnim ukusima i biraju začin koji ne menja ukuse jela, već ih čini još lepšim. 

  Opširnije
 • Carapelli Il Delicato Extra Virgin Olive Oil 1l

  Carapelli Il Delicato Extra Virgin Olive Oil 1l

  13.05.2019.

  Blago i prijatno na nepcima, Delicato, kao što mu i sam naziv govori, prefinjeno je ekstra devičansko maslinovo ulje delikatnog i laganog ukusa. Dobijeno “hladnim” ceđenjem, obezbeđuje hemijske I fizičke karakteristike, proglašene najboljim od strane stručnih kompanija za osiguranje kvaliteta i nutritivnih svojstava. Pogodno je za svakodnevnu upotrebu u kuhinji. Idealno je za pripremu mesa i jela od povrća.

  Opširnije
 • Carapelli Il Nobile 500ml

  Carapelli Il Nobile 500ml

  21.05.2015.

  Italijansko ekstra devičansko maslinovo ulje u potpuno novoj, redizajniranoj ambalaži. Unapređenom formulacijom, inovativnom proizvodnjom i promenom izgleda boce, Carapelli stvara balansiranu simfoniju ukusa i izgleda ekstra devičanskog maslinovog ulja. Odlično podnosi visoke temperature, te se može koristiti i za prženje i pečenje. Jedinstveno i prepoznatljivo Carapelli il Nobile ekstradevičansko maslinovo ulje, pravljeno je tradicionalnom i vekovima starom metodom hladnog ceđenja...

  Opširnije
 • Carapelli Organic 500ml

  Carapelli Organic 500ml

  21.05.2015.

  Carapelli poštuje čak i restriktivnije hemijske parametre, nego što su oni propisani zakonom, kako bi garantovao kvalitet i svežinu do krajnjeg preporučenog datuma za konzumaciju. Tako Organic ekstra devičansko maslinovo ulje sadrži samo meso strogo organski gajenih maslina, hladno ceđenih, do maksimalnog procenta kiselosti od 0,5%. Organic ulje je idealno za pripremu povrća, ribe i piletine. ORGANIC, 100% organsko ulje, ima jedinstven ukus zahvaljujući primeni znanja i...

  Opširnije
 • Carapelli Oro Verde 250ml, 500ml i 1l

  Carapelli Oro Verde 250ml, 500ml i 1l

  21.05.2015.

  Opremljen inovativnim dozerom sa perfektnom preciznošću za celokupan doživljaj i uživanje, Carapelli predstavlja specijalnu zatamnjenu bocu koja štiti od UV zračenja. Na taj način se osigurava maksimalno očuvanje boje, ukusa i arome. Oro verde donosi na trpezu aromu sveže masline uz trunku jabuke i artičoke, kao i svež i orašast ukus. Odlično se slaže uz salate, morske plodove i paste. Čarobno kao zalazak sunca u toskanskim maslinjacima, Carapelli maslinovo...

  Opširnije
 • Carapelli Il Frantolio ekstradevičansko maslinovo ulje

  Carapelli Il Frantolio ekstradevičansko maslinovo ulje

  21.05.2015.

  Carapelli Il Frantolio je najvoljenije ulje Italijana, kako među maslinovim uljima, tako i među ekstradevičanskim maslinovim uljima. Frantolio je veoma cenjeno ekstra devičansko maslinovo ulje, jer ima prirodan ukus koji ga čini idealnim za svakodnevne kulinraske maštarije – odlično ide uz sirova, kuvana ili pržena jela, kao i sve vrste salata. Fizičko-kemijske karakteristike ovog ulja zvanično su sertifikovane od strane CSQA, koja garantuje njegove prehrambene...

  Opširnije
 • Carapelli ulje od koštica grožđa

  Carapelli ulje od koštica grožđa

  21.05.2015.

  Kako bi zadovoljio ukuse baš svih svojih potrošača, u skladu sa sve većim zahtevima tržišta, Carapelli je proizveo ulje od koštica crnog grožđa. Izrađeno pažljivim procesom proizvodnje, od strane renomiranih italijanskih stručnjaka, ovo ulje ima zeleno-zlatnu boju i lagan ukus sa blagom notom vina. Carapelli ulje od koštica grožđa, takođe, ima veoma svojstva koja se mogu primeniti i u kozmetičke svrhe. Ulje od semenki grožđa za lice je...

  Opširnije
  logo

  O nama

  Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

  Kontakt