najbolja ulja italije

Slatki recepti

  • Italijanski voćni kolač sa mangom i pistaćima

    Italijanski voćni kolač sa mangom i pistaćima

    06.08.2021.

    Danas smo za vas pripremili ukusnu i jednostavnu italijansku poslasticu koju morate probati. Sastojci: 50 g Azucar Demero smeđeg šećera 2 manga 1 kašika maslaca pistaći nana Za testo: 250 g brašna 125 mililitara vode 100 g putera 1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera so Priprema : Da biste pripremili testo, iseckajte puter u sitne komade i pomešajte sa brašnom, smeđim šećerom i dodajte prstohvat soli. Zatim dodajte 125 ml vode...

    Opširnije
  • Novogodišnji slani chimney kolač

    Novogodišnji slani chimney kolač

    28.12.2020.

    Praznici su idealno vreme da, za svoju dušu i bez stresa, isprobate neki novi recept. Obavezno probajte slanu varijantu kolača kojeg svi obožavaju. Sastojci: 500 ml mleka 10 g svežeg kvasca 2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera 2 kašike soli 150 ml Carapelli esktra devičanskog maslinovog ulja 1 žumance 1 kg brašna 1 belance (za premazivanje nepečenog testa) susam (za posipanje testa) Priprema: Polovinu brašna stavite u posudu, dodajte izmrvljen...

    Opširnije
  • Torta di Mele (italijanska torta od jabuka)

    Torta di Mele (italijanska torta od jabuka)

    22.09.2020.

    Torta koja će vas sigurno vratiti u detinjstvo i neko bezbrižno vreme... Sastojci: 2 kašike hlebnih mrvica šolja putera šolja Azucar Demero smeđeg šećera 1 štapić vanile 2 jaja 1 šolja brašna 1 kašičica praška za pecivo prstohvat soli 1 kašika mleka 1 kg jabuka (Granny Smith   Priprema: Zagrejte rernu na 190 stepeni. Nauljite pleh i pospite hlebnim mrvicama. Umutite puter, pola šolje smeđeg šećera...

    Opširnije
  • Gelato Italiana

    Gelato Italiana

    28.07.2020.

    Sa ovim sladoledom nema greške, jer je satkan od vrhunskih sastojaka. Sastojci: 70 g Schogetten crne čokolade 50 g Azucar Demero smeđeg šećera 1 dl slatke pavlake 1 dl mleka 3 žumanceta 1 jaje kašičica ekstrakta vanile 1,5 kašičica glukoznog  sirupa   Priprema: Žumanca, jaje i polovinu smeđeg šećera  skuvajte na pari, uz stalno mešanje.Smesa je gotova kad postane veoma gusta. Mleko, slatku pavlaku, preostali šećer i...

    Opširnije
  • Biscotti

    Biscotti

    11.03.2020.

    Iako poznati kao praznična poslastica, biscotti se mogu pripremati bilo kada u toku godine. Poreklom su iz predivne Sardinije. Dugo traju, ne raspadaju se i veoma su ukusni. Sastojci: 150 g Azucar Demero smeđeg šećera 360 g brašna prstohvat soli 1 ½ kašičica praška za pecivo 115 g putera 3 jaja 1 kašičica ekstrakta vanile ½ kašičice ekstrakta badema 1 kašičica anisa 140 g celih sirovih badema, blago tostiranih pola...

    Opširnije
  • Italijanski sladoled od breskvi

    Italijanski sladoled od breskvi

    16.06.2019.

    Vreli dani nikako ne idu bez sladoleda, a još ako je pripremljen od sezonskog voća, onda je to prava stvar. Sastojci: 75 g Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE ) 1 1/2 kašike želatina prstohvat soli 300 ml slatke pavlake 300 g breskvi  2 kašike likera od breskve 1 belance Priprema: Izmešajte smeđi šećer, želatin i so i stavite u manju šerpu. Dodajte potom pavlaku, zagrejte i mešajte na srednjoj temperaturi oko...

    Opširnije
  • Krumiri

    Krumiri

    04.10.2018.

    Italijani se veoma ponose ovim kolačićima. Otkrijte i vi njihovu tajnu…

    Opširnije
  • Italijanski hleb od pomorandže

    Italijanski hleb od pomorandže

    26.04.2018.

    Uz šolju kafe ili čaja ovaj hleb će stvoriti pravi vatromet ukusa.

    Opširnije
  • Kapreze limun torta

    Kapreze limun torta

    03.03.2018.

    Započnite ovaj ledeni vikend neodoljivom italijanskom tortom.

    Opširnije
  • Italijanski puding od pirinča

    Italijanski puding od pirinča

    27.02.2018.

    Kada su deserti ovako ukusni, kao što je italijanski puding sa pirinčem, nije teško da nakratko zasučete rukave.

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt