najbolja ulja italije

Napuljski sladoled

Napuljski sladoled

Pistaći i vanila…sve što vam je potrebno ovog leta!

Sastojci:

1 l mleka

300 g Azucar Demero smeđeg šećera 

2 jajeta

3 žumanca

šipka vanile

80 g proprženih pistaća

Priprema:

U posudu stavite mleko, smeđi šećer i šipku vanile da se prokuva. U drugu posudu stavite jaja i žumanca, pa lagano sipajte prokuvano mleko, neprestano mešajući. Na kraju dodajte sitno seckane pistaće i procedite. Šipku vanile obavezno izvadite. Smesuo ohladite, sipajte u posude i stavite u zamrzivač.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt