najbolja ulja italije

Pirinač - tajni sastojak azijskih lepotica

Pirinač - tajni sastojak azijskih lepotica

Iako možda ne deluje tako, integralni pirinač je dar prirode veoma pogodan za negu lica i s punim pravom može da parira kozmetičkim preparatima. Bogat je vitaminima grupe B, koji  stimulišu razvoj i regeneraciju ćelija, usporavaju starenje i popravljaju cirkulaciju.

Pirinač je vekovima posebno korišćen u receptima japanskih žena. Da bi sprečile prevremeno starenje kože, Japanke često koriste masku od integralnog pirinča. Ta kultura se lagano prenosi i na naše prostore.

Evo naših predloga kako da ovu namirnicu, često prisutnu u kuhinji, upotrebite u službi lepote. Napravite domaću masku za lice i pružite svojoj koži negu koja briše tragove godina s lica.

Naš prvi predlog je svakako maska za lice sa integralnim pirinčem, medom i mlekom. Jednostavno se priprema a sastojci za nju su vam pristupačni. Nakon upotrebe ove maske koža postaje blistava, baršunasta i meka.

Dve do tri kašike integralnog pirinča prokuvajte u malo vode, dok ne omekšaju, a vodu u kojoj se pirinač kuvao sačuvajte. Prokuvana zrna zatim isperite i dodajte im kašičicu mleka, promešajte, pa zatim kašičicu meda. Sve sastojke dobro izmešajte i vaša maska je spremna. Na lice nanesite tanak sloj smese i ostavite da stoji pola sata. Nakon toga isperite masku s lica vodom u kojoj se kuvao pirinač. Vaša koža će biti blistava i nežna.

Podelićemo sa vama još zanimljivih trikova, kako integralni pirinač koristiti u kombinaciji sa drugim sastojcima

Napravite odličan piling, koji je dobar protiv bubuljica, tako što ćete pirinač potopiti i posle 10-20 minuta ga pomešati sa zgnječenim paradajzom, pa sve samleti.

Samleveni pirinač ili kupovno pirinčano brašno pomešajte sa nekoliko kapi meda i prstohvatom sode bikarbone. Smesu nanesite na lice kružnim pokretima, pa posle minut isperite hladnom vodom. Ovaj piling koristite dva puta nedeljno, posebno ako imate problema s masnom kožom.

Sameljite šećer i pirinač i tome dodajte jogurt, pomešajte smesu i nanesite je na lice i vrat. Kožu ćete tako podmladiti i očistiti.

 

 

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt