najbolja ulja italije

Vruća ulja za kosu sa naslovnica

Vruća ulja za kosu sa naslovnica

Ništa nije bolje u ovim hladnim danima za vašu kosu od nege maskom od vrućih ulja. Ovaj svetski trend nege kose, kojem mnoge dame veruju, učniće da vaša kosa izgleda kao s naslovnih strana.

Maska se jednostavno priprema od mešavine tri ulje – maslinovog, kokosovog i ulje jojobe. U staklenu posudu sipajte jednu kašiku ulja od jojbe, dodajte kašiku maslinovog ulja i jednu i po kašiku ulja od kokosa. Smesu potom pomešajte kašikom i činiju stavite u mikrotalasnu. Masku grejte oko 30 sekundi.

Ovako pripremljenu smesu nanesite na kosu, počevši od temena ka krajevima vlasi i držite na dok se ne ohladi. Potom kosu operite na način koji to obično činite. Efekat je izvanredan - sjajna, svilenkasta kosa, meka na dodir, vidno preporođena. I to za svega nekoliko minuta pripreme i nanošenja.

 

Žašto baš ova tri ulja?

•    Maslinovo ulje – na prirodan način kosi vraća sjaj i delotvorno je kod suve, oštećene i kovrdžave kose

•    Jojoba ulje - podstiče rast kose i delotvorno je kod problema peruti i seboreje

•    Kokosovo ulje – sprečava gubitak kose, dugo hidrira kosu i pospešuje cirkulaciju


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt