najbolja ulja italije

Zablistajte uz pirinčanu vodu

Zablistajte uz pirinčanu vodu

Pirinač pored svojih pogodnosti za zdravlje ljudi, zauzima visoku poziciju u svetu nege i lepote. To vekovima znaju azijske lepotice, a mi vam donosimo najbolji način kako da pirinčanu vodu iskoristite u službi lepote.

Ukoliko ste prosipali vodu u kojoj se kuvao ili potapao pirinač, sada je idealno vreme da ovaj dragoceni sastojak iskoristite u prave svrhe. A što je još važnije, za pripremu pirinčane vode ne treba vam puno ulaganja i vremena. Najbolje je da koristite organski pirinač. Pirinčana voda sadrži vitamine C, E, B1, kao i određen broj minerala, masne kiseline i antioksidante, a ova vodica zadržava vodu u kožnim ćelijama.

Pola šolje italijanskog Riso Gallo pirinča prelijte vodom i ostavite da se natapa nekoliko minuta dok voda ne postane beličasta. Na taj način sami ste napravili prirodan tonik, koji u frižideru možete čuvati do pet dana. Pirinčanu vodu možete napraviti i tako što pirinač kuvate u vodi, koju ćete staviti malo više vode nego obično.

Ovako pripremljenim tonikom natapkavajte lice i odmah ćete primetiti kako se sužavaju pore i licu vraća sjaj. Takođe se svako jutro možete umivati njome, kako biste imali meku i svilenkastu kožu lica.

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt