najbolja ulja italije

Bezglutenske Penne Rigate

Bezglutenske Penne Rigate

U ovom receptu uživaće cela porodica. Pogodan je za intolerantne na gluten, vegane i vegetarijance.

Sastojci:

    250 g bezglutenske Rumo penne rigate

    1 mala glavica crnog luka

    2 čena belog luka

    ½ veze svežeg bosiljka

    2 plava patlidžana

    4-6 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

    400 g Mutti polpa

    80 g sira rikota

    1 kašika susama

    2 kašičice soli

 

Priprema:

Očistite beli i crni luk i zajedno s bosiljkom iseckajte na sitne komadiće. Propržite 2-3 minute na zagrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju. Dodajte polpa paradajz, 300 ml vode, 2 kašičice soli i kuvajte na temperaturi od 100˚C oko 30 minuta.

Oljuštite plavi patlidžan, isecite ga na filete i pržite u zagrejanom ulju, pa dodajte u paradajz sos. Dodajte skuvane testenine u gotov paradajz sos s plavim patlidžanom i na kraju dekorišite s rikotom, integralnim susamom i bosiljkom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt