najbolja ulja italije

Brokoli na sicilijanski način

Brokoli na sicilijanski način

Italijani obožavaju brokoli, a jedna od omiljenih kombinacija im je sa inćunima.

Sastojci:

2 kašike Il Capitano crnih maslina

8 fileta inćuna

1 crveni luk

60 g gaude

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

10 šolja brokolija

2 šolje crvenog vina

so

Priprema:

Iseckajte masline, sir, inćune i crveni luk. Pomešajte sve sastojke s ekstra devičanskim maslinovim uljem, posolite i ostavite sa strane.

U vatrostalnu posudu slažite red brokolija pa red smese. Prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem. Preko prelijte crvenim vinom.

Pokriveno pecite u pećnici na niskoj temperaturi sat i po ili dok se vino u potpunosti ne ukuva.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt