najbolja ulja italije

Fuzili sa bundevom i spanaćem

Fuzili sa bundevom i spanaćem

Ovo preukusno jelo od testenine sa pančetom, bundevom i spanaćem idelan je predlog za zdravu večeru, a svež ruzmarin daje nastupajućoj jeseni dodatni egzotični ukus.

Sastojci

350 g Rummo fuzila

200 g pančete

1 ½ kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

750 g bundeve isečene na kockice

2 grančice ruzmarina

pola kašičice čili pahuljica

3 čena belog luka

100 g mladog lista spanaća

narendan parmezan

Priprema:

Pančetu propržite oko pet minuta dok ne postane hrskava. Sklonite je sa strane, ostavljajući masnoću u tiganju. Dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje, zajedno sa bundevom, ruzmarinom, čilijem i belim lukom. Poklopite i dinstajte 25 minuta, povremeno mešajući, dok bundeva ne omekša. Dobro začinite i lagano zdrobite bundevu.

Sipajte oceđenu testeninu i zajedno promešajte. Posebno dodajte spanać, pančetu i parmezan i po ukus crnog bibera.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt