najbolja ulja italije

Hrskava pica s Mutti polpom i belim lukom

Hrskava pica s Mutti polpom i belim lukom

Veoma lagana pica s pikantnom aromom Mediterana.

 

Sastojci za 4 osobe:

400 g brašna

20 g svežeg kvasca

70 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

4 dl Mutti polpa

1 kašika začinskog bilja

2 čena belog luka

1 kašičica Azucar Demera smeđeg šećera

morska so

 

Priprema:

Izdrobite kvasac, dodajte smeđi šećer i 3 kašike mlake vode. Ostavite da naraste, oko 20 minuta, na toplom mestu. U brašno sobne temperature dodajte kvasac, 50 ml maslinovog ulja, kašičicu soli i 200 ml tople vode. Umesite testo pa ostavite 40 minuta da naraste.

Nakon toga, premesite testo, podelite na dva dela i razvucite preko dva podmazana pleha. Premažite pice lpa paradajzom. Preostalo ulje, začine i malo soli pospite odozgo. Na kraju pospite iseckanim belim lukom. Svaku picu pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C, po 20 minuta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt