najbolja ulja italije

Kaserola od krompira i crvenog sočiva

Kaserola od krompira i crvenog sočiva

Ovo toplo jelo bez mesa zagrejaće vas u hladnim danima

2 kašike Ybarra ulja od koštica grožđa (poručite ga OVDE)

1 crni luk

1 čen belog luka

500 g krompira

2 šargarepe

1 koren peršuna

100 g crvenog sočiva

2 kašike kurkume

1 l vode

so, biber po ukusu

200 g parmezana

 

Priprema:

Crni i beli luk propržite na ulju od koštica grožđa 3-4 min. Dodajte šargarepu, koren peršuna i krompir, so, biber i dinstajte oko 5 min.

Dodajte kurkumu i propržite par minuta, pa sipajte vodu i crveno sočivo. Poklopite i dinstajte oko 15-20 min.

U rerni na 180 stepeni zapecite kaserole oko 20 minuta. Pospite parmezanom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt