najbolja ulja italije

Korpice sa tunjevinom

Korpice sa tunjevinom

Obradujte najmilije malim ukusnim gurmanlucima.

Sastojci:

Za korpice:

250 g integralnog brašna

1 jaje

1 kašičica praška za pecivo

120 g maslaca

½ kašičice soli

½ kašičice paprike

mleveni biber po ukusu

Za nadev:

1 konzerva La Perla tunjevine

1 komad zelene paprike

1 komad crvene paprike

100 g kukuruza šećerca

1 glavica crnog luka

1 jaje

2 kašičice limunovog soka

so, biber, peršun po ukusu

Priprema:

Korpice pripremite tako što ćete izmešati brašno, prašak za pecivo, so, biber i mlevenu papriku. Dodajte maslac i 1 jaje. Ukoliko želite da pravite posne korpice, izostavite jaje. Umesite glatko testo, po potrebi dodajte malo mleka ili hladne vode, zamotajte u foliju i ostavite oko sat vremena u frižideru. Testo oklagijom razvijte tanko i obložite metalne modle, koje prethodno nije potrebno namazati.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta dok blago ne porumene po ivicama. Sačekajte da se korpice prohlade, pa ih samo preokrenuti i same će ispasti. Mogu se ispeći ranije i čuvati u zatvorenoj kutiji, a mogu se i zamrznuti.

Za nadev kukuruz šećerac i jaje skuvajte i ohladite. Jaje, luk i paprike sitno iseckajte i dodajte kukuruzu šećercu. Toj smesi dodajte oceđenu tunjevinu pa sve začinite sa malo soli, bibera i limunovog soka. Pospite seckanim peršunom. Korpice napunite pripremljenim nadevom i ohladite pre služenja.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt