Korpice sa tunjevinom
Obradujte najmilije malim ukusnim gurmanlucima.
Sastojci:
Za korpice:
250 g integralnog brašna
1 jaje
1 kašičica praška za pecivo
120 g maslaca
½ kašičice soli
½ kašičice paprike
mleveni biber po ukusu
Za nadev:
1 konzerva La Perla tunjevine
1 komad zelene paprike
1 komad crvene paprike
100 g kukuruza šećerca
1 glavica crnog luka
1 jaje
2 kašičice limunovog soka
so, biber, peršun po ukusu
Priprema:
Korpice pripremite tako što ćete izmešati brašno, prašak za pecivo, so, biber i mlevenu papriku. Dodajte maslac i 1 jaje. Ukoliko želite da pravite posne korpice, izostavite jaje. Umesite glatko testo, po potrebi dodajte malo mleka ili hladne vode, zamotajte u foliju i ostavite oko sat vremena u frižideru. Testo oklagijom razvijte tanko i obložite metalne modle, koje prethodno nije potrebno namazati.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta dok blago ne porumene po ivicama. Sačekajte da se korpice prohlade, pa ih samo preokrenuti i same će ispasti. Mogu se ispeći ranije i čuvati u zatvorenoj kutiji, a mogu se i zamrznuti.
Za nadev kukuruz šećerac i jaje skuvajte i ohladite. Jaje, luk i paprike sitno iseckajte i dodajte kukuruzu šećercu. Toj smesi dodajte oceđenu tunjevinu pa sve začinite sa malo soli, bibera i limunovog soka. Pospite seckanim peršunom. Korpice napunite pripremljenim nadevom i ohladite pre služenja.