najbolja ulja italije

Lignje na italijanski način

Lignje na italijanski način

Božić je Italijanima nezamisliv bez tradicije „Festa dei Sette Pesci“ – gozbe sedam riba. Predlažemo vam jedno od jela koje je tokom tih prazničnih dana na trpezama.

Sastojci:

1 pakovanje očišćenih lignji

100 ml Carapelli esktra devičanskog maslinovog ulja

so, biber

beli luk

peršun

limun

Priprema:

Ocedite lignje i odsecite pipke, pa spustite u vrelo ulje i odmah poklopite. Pržite dva do tri minuta, pa sklonite s vatre i pažljivo skinite poklopac. Okrenite lignje i ponovo poklopite tiganj pa vratite na vatru.

Povremeno podižite poklopac da izađe para, a kad sva tečnost od lignji uvri, dopržite ih na tišoj vatri dok ne postanu rumene. Još vruće pospite solju i biberom, dodajte seckani peršun, limun i beli luk, promešajte, poklopite i čuvajte na toplom do služenja.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt