najbolja ulja italije

Marinirane zelene masline

Marinirane zelene masline

Ono što italijansku kuhinju odvaja od ostalih je to što je jednostavna i veliki broj jela ima samo par sastojaka. Italijani se više oslanjaju na kvalitet same namirnice, manje na komplikovan proces pripreme. Jedan od tipičnih primera takvih jela su i marinirane zelene masline, antipasti bez kojih nijedan obrok ne počinje.

Vreme pripreme: 15 minuta

Recept za 4 osobe

Sastojci:

 

Priprema:

Napraviti mali prorez na maslinama sa obe strane. Prosušite semenke kima i biber na nelepljivom tiganju, dok ne puste aromu. Prohladite ih, izmrvite ih u avanu i sipajte u posudu. Iseckajte sitno svež ruzmarin, timijan i origano i sipajte u činiju. Potom dodajte masline. Izgnječite beli luk i dodajte ga mešavini. Na kraju dodajte čili.

Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje na laganoj vatri. Dodajte morsku so maslinama i dobro promešajte. Preko mešavine sipajte ekstra devičansko maslinovo ulje i sve lepo promešajte. Sipajte masline u zatvorenu staklenu posudu i marinirajte 3-4 dana pre služenja. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt