najbolja ulja italije

Marinirani beli luk

Marinirani beli luk

Ova marinada će vam biti sjajan dodatak mnogim italijanskim specijalitetima – salatama, pastama, čorbama...

Sastojci:

2 litra vode

3 šolje od 250 ml belog luka

3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera

1 kašika semenki korijandera

1 kašika bibera u zrnu

3 lista lovora

3 zvezdasta anisa

3 ljute papričice

1 kašika karanfilića

1 i po šolja belog sirćeta

1 i po kašičica soli

Priprema:

Stavite vodu da provri, pa ubacite očišćene čenove belog luka i kuvajte 2-3 minuta. Za to vreme ravnomerno rasporedite začine u tri čiste i sterilisane tegle od 250 ml. Tegle sterilišite tako što ćete ih staviti u rernu, uključiti rernu na 100 stepeni i grejati ih pola sata.

Nakon što ste rasporedili začine, procedite beli luk i stavite ga na krpu da se osuši. Kada se luk osušio rasporedite ga u tegle, ali ne do vrha. U manjoj šerpici prokuvajte sirće, smeđi šećer i so do ključanja. Kuvajte još minut-dva pa sklonite sa vatre.

Kuvanim sirćetom zalijte tegle napunjene belim lukom. Pri vrhu ulijte malo ekstra devičanskog maslinovog ulja. Dobro zatvorite tegle i ostavite na tamnom mestu dve nedelje do otvaranja.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt