najbolja ulja italije

Naćos sa crvenim pasuljem sa dodirom mediterana

Naćos sa crvenim pasuljem sa dodirom mediterana

Ovo pikantno meksičko jelo, uz savršeni dodir mediteranske kuhinje, zajgrejaće vas fino ovih dana.

Sastojci:

150 g naćosa (kukuruznog tortilja čipsa)

125 ml Il Capitano crvenog pasulja (možete poručiti OVDE)

200 g telećeg mlevenog mesa

7 kašika Mutti pasiranog paradajza u briku (možete poručiti OVDE)

5 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

1 crni luk

2 čena belog luka

100 g Il Capitano kukuruza u zrnu (možete poručiti OVDE)

ljuta ili slatka paprika u prahu (po želji)

začini po želji – kumin, celer u prahu, beli luk u granulama, biber, đumbir, so

ementaler, čedar, gauda ili kačkavalj za posipanje

Priprema:

Procedite pasulj, ostavljajući malo vode u kojem je bio i promešajte sa dve do tri kašike paradajz pirea, soli i celera u prahu ili belog luka u prahu. Zagrejte na jakoj temperaturi i kuvajte kratko, dok se sos od pasulja se ne zgusne.

Posebno iseckajte crni luk i dva čena belog luka i propržite ih na ekstra devičanskom maslinovom ulju dok ne postanu zlatne boje. Dodajte mleveno meso, kukuruz, začine, so i preostali paradajz pire i mešajte, dinstajući na laganoj vatri.

Sipajte u vatrostalnu posudu pola kukuruznog tortilja čipsa, rasporedite preko njega pola nadeva. Stavite preostali čips i preko njega drugi deo nadeva.

Pospite narendanim sirom po želji. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok se kačkavalj ne istopi I dobije zlatastu boju.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt